Πούτιν: Θα προωθήσουμε την αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία

Photo: ru.freepik.com
Freepen.gr - Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη στην Ουκρανία θα πρέπει να προωθηθεί πιο μακριά, σε απόσταση από την οποία θα είναι αδύνατο να βομβαρδιστούν ειρηνικές πόλεις, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της συνάντησης με τους έμπιστους εκπροσώπους του στη Μόσχα στις 31 Ιανουαρίου.

Η αποστρατιωτικοποιημένη ζώνη πρέπει να μετακινηθεί προς τα πίσω, είπε.

"Η γραμμή θα πρέπει να βρίσκεται σε τέτοια απόσταση από το έδαφός μας ώστε να διασφαλίζει την ασφάλεια", δήλωσε ο Πούτιν μιλώντας στη συνάντηση στο Gostiny Door στη Μόσχα.

Ο Πούτιν αναφερόταν στα συστήματα μεγάλου βεληνεκούς, κυρίως ξένης κατασκευής, που χρησιμοποιεί το Κίεβο για να βομβαρδίζει ειρηνικούς ρωσικούς οικισμούς.

Η Ρωσία θα εξακολουθήσει να ανταλλάσσει αιχμαλώτους πολέμου με την Ουκρανία

Μιλώντας στη συνάντηση, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε επίσης ότι η Μόσχα δεν πρόκειται να σταματήσει την ανταλλαγή αιχμαλώτων πολέμου με το Κίεβο. Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, στις 31 Ιανουαρίου, η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν 195 με 195 αιχμαλώτους πολέμου.

Ο Πούτιν δήλωσε επίσης πως δεν μπορεί να καταλάβει γιατί η Ουκρανία κατέρριψε το ρωσικό αεροσκάφος Il-76 με τους αιχμαλώτους της στο αεροσκάφος. Το Κίεβο πιθανότατα ήθελε να ωθήσει τη Ρωσία σε αντίποινα, πρόσθεσε ο Πούτιν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail