Η Ρουμανία μπορεί να γίνει νόμιμος στόχος των ρωσικών δυνάμεων κατ' εντολή της Μολδαβίας

Photo: nato.int
Τα F-16 θα χρησιμοποιηθούν από τη Ρουμανία μέσω της Μολδαβίας. Ένας νόμιμος στόχος για να χτυπήσει η Ρωσία
 
Dmitry Plotnikov - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Τα κανάλια Telegram της Μολδαβίας αναφέρουν ότι η πρόεδρος Maia Sandu μπορεί να επιτρέψει στα αμερικανικά μαχητικά αεροσκάφη F-16 που μεταφέρθηκαν στην Ουκρανία να πετάξουν από τη Ρουμανία πάνω από τη Μολδαβία για να πλήξουν τις ρωσικές δυνάμεις.

Φέρτε μια χώρα του ΝΑΤΟ

Σύμφωνα με ισχυρισμούς, βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις για τον σταθμό του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Ουκρανίας στη Ρουμανία. Τα ουκρανικά μαχητικά αεροσκάφη θα απογειωθούν από εκεί, θα πετάξουν στον εναέριο χώρο της Μολδαβίας, θα χτυπήσουν τις Ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και στη συνέχεια θα επιστρέψουν στη Ρουμανία πετώντας ξανά μέσω της Μολδαβίας.

"Έχουν επιτευχθεί θεμελιώδεις συμφωνίες μεταξύ των ηγετών των κρατών μας, της Προέδρου της Δημοκρατίας της Μολδαβίας Μάγια Σάντου και του Προέδρου της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σχετικά με τη δυνατότητα της Ουκρανίας να χρησιμοποιήσει τον εναέριο χώρο της Δημοκρατίας της Μολδαβίας", αναφέρει το κείμενο της επιστολής του Υπουργού Εξωτερικών της Ουκρανίας Ντμίτρι Κουλέμπα προς το Μολδαβό ομόλογό του Νικολάε Ποπέσκου.

Οι ειδικοί κατέληξαν αμέσως στο συμπέρασμα ότι η Μολδαβία μπορεί έτσι να γίνει ανθρώπινη ασπίδα για αυτούς τους μαχητές, δεδομένου πως η Ρωσία "δε θα είναι σε θέση να τους αναχαιτίσει και να τους καταστρέψει στο έδαφος της Μολδαβίας.”

Ωστόσο, είναι μόνο επιθετικά αεροσκάφη που η Ρωσία λειτουργεί επί του παρόντος πάνω από το έδαφος της Ουκρανίας. Η Ρωσία χρησιμοποιεί τα αεροσκάφη της "πέρα από τον ορίζοντα" για να μιλήσει. Η στρατηγική αεροπορία μπορεί επίσης να απογειωθεί από το έδαφος της Ρωσίας για να χτυπήσει στόχους στην Ουκρανία. Ο ρωσικός στρατός εκτοξεύει πυραύλους Κρουζ από ρωσική βάση. Ως εκ τούτου, δεν υπάρχουν αεροπορικές μάχες που συμβαίνουν πάνω από την Ουκρανία, επειδή υπάρχουν ισχυρά συστήματα αεράμυνας που λειτουργούν εκεί.

Εάν αγνοηθούν αυτά τα συστήματα, τότε θα ήταν δυνατόν να πετάξουν με ασφάλεια βαθιά μέσα στην Ουκρανία και να πλήξουν οχυρά, αρχηγεία και στρατιωτικές υποδομές. Ωστόσο, η ισχυρή αεράμυνα δεν επιτρέπει κάτι τέτοιο. Τα ευρωπαϊκά και αμερικανικά συστήματα αεράμυνας δεν είναι σε θέση να αναχαιτίσουν τους Kinzhal ή άλλους αποτελεσματικούς πυραύλους, αλλά μπορούν εύκολα να λειτουργήσουν εναντίον αεροσκαφών. Ως εκ τούτου, η χρήση της αεροπορίας πάνω από την Ουκρανία ήταν περιορισμένη.

F-16 ως φορείς πυραύλων

Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση έχει αλλάξει πολύ στις σύγχρονες στρατιωτικές τακτικές και στρατηγικές. Η χρήση στρατιωτικών αεροσκαφών φαινόταν να είναι ιδιαίτερα αποτελεσματική σε πολεμικές περιόδους του παρελθόντος, αλλά η ανάπτυξη της αεράμυνας και των τεχνολογιών των μη επανδρωμένων αεροσκαφών προκάλεσε δραματική αλλαγή. Το ίδιο ισχύει και για το πυροβολικό και τα άρματα μάχης.

Είναι σαφές πως η Πολεμική Αεροπορία της Ουκρανίας χρειάζεται αμερικανικά αεροσκάφη F-16 ως φορείς πυραύλων αέρος-εδάφους και αέρος-αέρος. Δύσκολα μπορούν να είναι κατάλληλα για άμεσες αερομαχίες με πιο προηγμένο ρωσικό εξοπλισμό.

Εάν μαχητικά F-16 της ουκρανικής πολεμικής αεροπορίας απογειωθούν από τη Ρουμανία και πλήξουν το έδαφος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αυτό θα αποτελέσει σοβαρό λόγο για την κήρυξη πολέμου. Τα ρουμανικά αεροδρόμια θα γίνουν νόμιμος στόχος για τον ρωσικό στρατό.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail