Η Γερμανία διερευνά πιθανή διαρροή του ΝΑΤΟ προς τη Ρωσία - Bild

ΑFΡ PHOTO/ΝΟRD STREAM 2 AG/HANDOUT
Freepen.gr - Ευαίσθητες αμυντικές πληροφορίες ενδέχεται να έχουν διαρρεύσει στη Ρωσία κατά τη διάρκεια της κατασκευής του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 2, με τον γενικό εισαγγελέα της Γερμανίας να έχει αναλάβει την υπόθεση, αναφέρει η Bild. Η υποτιθέμενη αποκάλυψη συνέβη κατά πάσα πιθανότητα το 2018, με τα απόρρητα δεδομένα να είναι προφανώς διαθέσιμα σε οποιονδήποτε στον ιστότοπο μιας περιφερειακής αρχής εξόρυξης.

Σε άρθρο της την Κυριακή, η Bild ανέφερε ότι στις 11 Δεκεμβρίου 2023, ο γενικός εισαγγελέας της Γερμανίας ενημέρωσε το υπουργείο Άμυνας πως έχει ξεκινήσει "έρευνα σε σχέση με μια πιθανή δημοσίευση στρατιωτικών πληροφοριών σχετικά με τις επιχειρησιακές περιοχές των υποβρυχίων του ΝΑΤΟ από την αρχή εξόρυξης της [πόλης] Stralsund". Υπάρχουν υποψίες ότι οι τοπικοί αξιωματούχοι αποκάλυψαν κρατικά μυστικά κατά τη διάρκεια της διαδικασίας σχεδιασμού για την κατασκευή του Nord Stream 2, ανέφερε το μέσο ενημέρωσης.

Το δημοσίευμα ανέφερε ότι το γραφείο του υπουργού Άμυνας Μπόρις Πιστόριους επιβεβαίωσε πως "η μεταλλευτική αρχή του Στράλσουντ δημοσίευσε αριθμούς βολών του γερμανικού Πολεμικού Ναυτικού κατηγοριοποιημένους ως "απόρρητους - μόνο για εσωτερική χρήση" στην απόφαση έγκρισης σχεδιασμού για τον Nord Stream 2 με ημερομηνία 31 Ιανουαρίου 2018 στη σελίδα 556".

Σύμφωνα με την Bild, οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για την εξαγωγή συμπερασμάτων σχετικά με τις επιχειρησιακές δυνατότητες του στόλου. Το πρακτορείο συνέχισε υποστηρίζοντας ότι αυτό αποδεικνύει πως η ρωσική κυβέρνηση προσπαθούσε να μάθει για τις θέσεις κατάδυσης των υποβρυχίων στη Βαλτική Θάλασσα, καθώς και για τα στρατιωτικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη της Γερμανίας.

Το άρθρο πρότεινε επίσης πως οι πληροφορίες αυτές θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν από τους σαμποτέρ που ανατίναξαν τους αγωγούς φυσικού αερίου τον Σεπτέμβριο του 2022.

Τον περασμένο μήνα, η Bild, επικαλούμενη διάφορους αξιωματούχους, ανέφερε ότι υπήρξαν πολλαπλές "ύποπτες" θεάσεις μη επανδρωμένων αεροσκαφών πάνω από γερμανικές στρατιωτικές εγκαταστάσεις από τον Οκτώβριο του 2022, συμπεριλαμβανομένων χώρων όπου εκπαιδεύονταν μέλη της ουκρανικής υπηρεσίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail