Γερμανία: Ακήρυχτος πόλεμος AfD και εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών

Freepen.gr - Η ομοσπονδιακή εκτελεστική επιτροπή του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ρωτά πλέον τους ίδιους τους βουλευτές της για το μεταναστευτικό τους ιστορικό, με τα στοιχεία αυτά να αναμένεται να χρησιμοποιηθούν για την υπεράσπιση του κόμματος έναντι της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών της χώρας, της Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος (BfV).

Η έρευνα ρωτά τους πολιτικούς του AfD αν γεννήθηκαν χωρίς γερμανική υπηκοότητα ή αν είχαν τουλάχιστον έναν γονέα που γεννήθηκε χωρίς γερμανική υπηκοότητα. Επιπλέον, ζητούν να μάθουν αν έχουν "γάμο ή συμβίωση" με μετανάστη.

"Ως εκ τούτου, ζητάμε από όλους τους παραλήπτες αυτής της επιστολής που έχουν το μεταναστευτικό υπόβαθρο που περιγράφεται παραπάνω και επιθυμούν να μας υποστηρίξουν στη νομική μας υπεράσπιση κατά της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Προστασίας του Συντάγματος, δηλώνοντας το όνομά τους σε διαδικασία ενώπιον του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας στο Μύνστερ, να απαντήσουν σε αυτό το μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου", αναφέρεται στο αίτημα.

Όπως έχει ήδη αναφέρει το Remix News, το γερμανικό πολιτικό κατεστημένο, μαζί με το BfV, εργάζονται για μια πιθανή απαγόρευση του κόμματος. Μια πιθανή άμυνα απέναντι στους ισχυρισμούς περί ξενοφοβίας είναι ο αριθμός των βουλευτών που έχουν μεταναστευτικό υπόβαθρο ή σχέσεις με αλλοδαπούς. Για παράδειγμα, η Άλις Βάιντελ, συν-επικεφαλής του κόμματος, "παντρεύτηκε" συγκεκριμένα μια γυναίκα από τη Σρι Λάνκα και υιοθέτησαν μαζί παιδιά.

Επί του παρόντος, η Υπηρεσία Προστασίας του Συντάγματος (BfV) καταγράφει ολόκληρο το κόμμα AfD ως "ύποπτη περίπτωση" δεξιού εξτρεμισμού, ενώ το κόμμα αποτελεί "οριστική περίπτωση" δεξιού εξτρεμισμού σε ορισμένα γερμανικά κρατίδια, γεγονός που επιτρέπει στις διωκτικές αρχές να χρησιμοποιούν εξαιρετικά επεμβατικές μορφές παρακολούθησης κατά όλων των μελών του AfD στα συγκεκριμένα κρατίδια.

Αυτοί οι χαρακτηρισμοί θα πρέπει να βοηθήσουν το γερμανικό κράτος να οικοδομήσει την υπόθεσή του για μια πιθανή απαγόρευση του AfD, η οποία θα αποφασιστεί τελικά από το ανώτατο δικαστήριο της χώρας, το Συνταγματικό Δικαστήριο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail