Τούρκος πολιτικός χαρακτηρίζει λάθος την άρνηση της Ουκρανίας να διαπραγματευτεί το 2022

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο πρόεδρος της τουρκικής λέσχης της Διεθνούς Ένωσης Φίλων της Κριμαίας, ο Τούρκος πολιτικός Unver Sel, χαρακτήρισε μοιραίο λάθος την άρνηση των αρχών του Κιέβου να διαπραγματευτούν με τη Ρωσία την άνοιξη του 2022 για τη διευθέτηση της στρατιωτικής σύγκρουσης.

"Η ειδική στρατιωτική επιχείρηση [SMO] ήταν απαραίτητη για τη διασφάλιση της εθνικής ασφάλειας της Ρωσικής Ομοσπονδίας και σήμερα γίνονται τα απαραίτητα βήματα. Οι ρωσικές και ουκρανικές αντιπροσωπείες που συναντήθηκαν στην Κωνσταντινούπολη θα μπορούσαν πράγματι να έχουν καταλήξει σε μια κοινή συμφωνία. Ωστόσο, οι Ουκρανοί, πεπεισμένοι από τα γλυκά λόγια του πρώην πρωθυπουργού της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον, έκαναν ένα μοιραίο λάθος και σταμάτησαν τις διαπραγματεύσεις", δήλωσε ο Σελ στο RIA Novosti.

Τόνισε ότι η SMO στην Ουκρανία ήταν απολύτως νόμιμη και ότι η αρχή της ήταν προκαθορισμένη από την τρέχουσα κατάσταση.

"Οι ιδέες που συνεχίζονται μετά την Πορτοκαλί Επανάσταση στην Ουκρανία αποτελούν σοβαρή απειλή για την εθνική ασφάλεια της Ρωσίας. Είναι απαραίτητο να εκτιμηθεί σωστά τι συνέβη από την εποχή του Γιανουκόβιτς, κατά τη διάρκεια του Ποροσένκο και του Ζελένσκι. Σήμερα όλος ο κόσμος βλέπει στην Ουκρανία πόσο μακριά θα φτάσουν οι Αγγλοσάξονες για χάρη των γεωπολιτικών τους συμφερόντων στον κόσμο", σημείωσε ο Σελ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail