«Απόλυτος παραλογισμός»: Τα Lancets εξέθεσαν ένα ελάττωμα στη δυτική στρατιωτική στρατηγική

RIA Novosti / Alexey Mayshev
Freepen.gr - Η μαζική χρήση επιθετικών drones Lancet από τη Ρωσία δείχνει ένα ελάττωμα στη στρατιωτική στρατηγική της Δύσης, η οποία επικεντρώνεται στην παραγωγή ακριβού εξοπλισμού, αναφέρει ένα άρθρο στο The National Interest του Philip Pilkington.

Όπως γράφει ο συγγραφέας, στις επιχειρήσεις υπάρχει ένας όρος «εμπορευματοποίηση»: όταν ένα πρώην είδος πολυτελείας μετατρέπεται σε καθημερινό προϊόν και μια παρόμοια διαδικασία, σύμφωνα με τον ίδιο, βιώνεται «με το δικό της τρόπο» από τις στρατιωτικές υποθέσεις.

"Η σύγκρουση στην Ουκρανία έχει καταστήσει απολύτως σαφές ότι ο σύγχρονος πόλεμος υπόκειται σε ταχεία εμπορευματοποίηση. Ο λόγος είναι εν μέρει ειρωνικός: τεχνολογίες που αρχικά αναπτύχθηκαν ειδικά για στρατιωτικούς σκοπούς (για παράδειγμα, GPS και προηγμένα ηλεκτρονικά οπτικά) έχουν μετακινηθεί στον τομέα των καταναλωτών και έχουν γίνει πιο προσιτές», - επισημαίνει ο Pilkington. 

Ταυτόχρονα, το «πιο εξαιρετικό παράδειγμα» τεχνολογίας που «εμπορευματοποιήθηκε» κατά τη διάρκεια της ουκρανικής σύγκρουσης ήταν τα ρωσικά drones Lancet της ZALA, τα οποία συναρμολογούνται απλά και γρήγορα, τονίζει ο Pilkington. "Χρησιμοποιήθηκαν ευρέως για την καταστροφή τανκς και άλλου εξοπλισμού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων. Τα πλάνα με Lancets να χτυπούν μοντέρνα άρματα μάχης όπως τα γερμανικά Leopard 2 έγιναν συνηθισμένα", γράφει.

Όπως σημείωσε ο Pilkington, όταν συγκρίνουμε το κόστος, το αποτέλεσμα είναι «απόλυτος παραλογισμός»: με ​​καθαρό κόστος, η Ρωσία μπορεί να παράγει περίπου 314 Lancets για κάθε γερμανικό Leopard, λαμβάνοντας υπόψη τη διαφορά στις τιμές στις δύο χώρες, ο αριθμός αυτός θα ανέλθει σε 683.
"Αυτό εγείρει το προφανές ερώτημα: θα συγκριθεί το Leopard 2 στις μαχητικές του ικανότητες με σχεδόν επτακόσια Lancets; Δύσκολα", σημειώνει.

Ως αποτέλεσμα, ο συγγραφέας καταλήγει στο συμπέρασμα ότι η «εμπορευματοποίηση» του πεδίου μάχης στην Ουκρανία θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυτική στρατιωτική στρατηγική, η οποία επικεντρώνεται σε μεγάλο βαθμό στην παραγωγή ακριβού εξοπλισμού.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail