Η Γερμανία εξετάζει το ενδεχόμενο να δέχεται ξένους υπηκόους στον στρατό

Bundeswehr/PAO eFP
Freepen.gr - Μετά την απόφαση της Γερμανίας να απελευθερώσει ριζικά τους μεταναστευτικούς νόμους της χώρας, η οποία επέτρεψε σε περίπου 2,5 εκατομμύρια αλλοδαπούς να αποκτήσουν την ιθαγένεια εγκαίρως για τις εθνικές εκλογές, η κυβέρνηση εξετάζει τώρα το ενδεχόμενο να επιτρέψει σε ξένους υπηκόους να καταταγούν στο στρατό και να αποκτήσουν ταχεία ιθαγένεια.

Η Marie-Agnes Strack-Zimmermann (FDP), πρόεδρος της Επιτροπής Άμυνας της Bundestag, δήλωσε ότι υποστηρίζει την έκκληση του υπουργού Άμυνας Boris Pistorius (SPD) να επιτραπεί σε αλλοδαπούς να εκπληρώσουν στρατιωτική θητεία, γράφει η jungefreiheit.de.

Ο γερμανικός στρατός δυσκολεύεται να επιτύχει τους στόχους στρατολόγησης, ενώ ταυτόχρονα η κυβέρνηση είναι εξαιρετικά φιλομεταναστευτική. Ο Strack-Zimmermann δήλωσε πως η γερμανική κυβέρνηση πρέπει να "σκεφτεί πολύ πιο ευρωπαϊκά".

Επομένως, είναι νοητό "οι στρατιώτες χωρίς γερμανικό διαβατήριο να μπορούν να το αποκτήσουν πιο γρήγορα μέσω της επιτυχούς υπηρεσίας στην Bundeswehr", δήλωσε ο Strack-Zimmermann στην εφημερίδα Rheinische Post τη Δευτέρα.

Η νέα πρόταση θα επέτρεπε επίσης στους νεοσύλλεκτους να αποκτήσουν την ιθαγένεια με μια ταχεία διαδικασία, αν και δεν είναι σαφές αν η πρόσληψη ξένων υπηκόων θα αφορούσε μια παγκόσμια δεξαμενή ανθρώπων ή μόνο τους συμπατριώτες τους Ευρωπαίους.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Πιστόριους, μιλώντας στην εφημερίδα Tagesspiegel, μίλησε για τη δυνατότητα ένταξης μη Γερμανών στην Bundeswehr, με τον κορυφαίο αμυντικό αξιωματούχο της χώρας να αναφέρεται στη Γαλλική Λεγεώνα των Ξένων.

"Δεν θα ήμασταν οι πρώτες ένοπλες δυνάμεις στην Ευρώπη που θα το έκαναν αυτό", είπε, προσθέτοντας ότι η γερμανική κυβέρνηση διερευνά το θέμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail