Το Ισραήλ απορρίπτει την πρόταση της Χαμάς για τους ομήρους

Μenahem KΑΗΑΝΑ / ΑFΡ
Freepen.gr - Το Ισραήλ απέρριψε μια νέα συμφωνία για τους ομήρους που πρότεινε η παλαιστινιακή ένοπλη οργάνωση Χαμάς, η οποία θα καθιέρωνε μια μακροπρόθεσμη κατάπαυση του πυρός, με την σταδιακή αποχώρηση των στρατευμάτων της Δυτικής Ιερουσαλήμ από τη Γάζα, ανέφερε τη Δευτέρα το Axios, επικαλούμενο πηγές.

Η πρόταση έγινε στο Ισραήλ μέσω διαμεσολαβητών από το Κατάρ και την Αίγυπτο την Κυριακή, σύμφωνα με δύο Ισραηλινούς αξιωματούχους και μια άλλη πηγή που γνωρίζει το θέμα.

Η Χαμάς φέρεται να προσφέρθηκε να τερματίσει τις εχθροπραξίες σε τρία στάδια. Κάθε ένα φέρεται να περιλαμβάνει παύση των μαχών για περισσότερο από ένα μήνα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται από την οργάνωση. Στο πρώτο στάδιο, το Ισραήλ θα είχε αρχίσει να αποσύρει τις δυνάμεις του από τη Γάζα με αντάλλαγμα την απελευθέρωση περίπου 40 ομήρων. Η συμφωνία θα περιελάμβανε επίσης πιθανότατα την απελευθέρωση από τη Δυτική Ιερουσαλήμ ενός απροσδιόριστου αριθμού Παλαιστίνιων κρατουμένων, σύμφωνα με το δημοσίευμα.

Σύμφωνα με τους όρους της αναφερόμενης συμφωνίας, και οι δύο πλευρές θα είχαν τερματίσει τον πόλεμο, που μαίνεται από τις αρχές Οκτωβρίου, μόλις εφαρμοζόταν το τρίτο στάδιο, ενώ η Χαμάς θα απελευθέρωνε τους αιχμάλωτους ισραηλινούς στρατιώτες.

Το ισραηλινό πολεμικό υπουργικό συμβούλιο συζήτησε την πρόταση, αλλά την απέρριψε ως απαράδεκτη, σύμφωνα με το άρθρο. Ένας Ισραηλινός αξιωματούχος δήλωσε στο Axios ότι η πρόταση ήταν "εντελώς εκτός βάσης και ζητήσαμε από τους διαμεσολαβητές να προσπαθήσουν να παράγουν μια πιο αποδεκτή πρόταση". Παρόλα αυτά, οι πηγές του πρακτορείου δήλωσαν πώς η πρόταση σημαίνει ότι η Χαμάς είναι έτοιμη να διαπραγματευτεί.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail