Ρωσικές δυνάμεις βομβαρδίζουν το Κίεβο και το Χάρκοβο

wikimedia.org by Pavel Adzhigildaev is licensed under CC BY-SA 3.0
Οι ρωσικές δυνάμεις εκτόξευσαν αριθμό ρεκόρ υπερηχητικών πυραύλων Kinzhal στο Κίεβο, ανέφερε το κανάλι RusVesna Telegram.

Ο ρωσικός στρατός επιτέθηκε σε επιχειρήσεις του στρατιωτικο-βιομηχανικού συμπλέγματος της Ουκρανίας στο Κίεβο και τα προάστιά του, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Η υπηρεσία διευκρίνισε ότι η επίθεση είχε στόχο στρατιωτικές αποθήκες και επιχειρήσεις που εκτελούσαν παραγγελίες για την παραγωγή πυραύλων, μη επανδρωμένων αεροσκαφών, καθώς και για την επισκευή όπλων και στρατιωτικού εξοπλισμού.

"Ο σκοπός της επίθεσης επιτεύχθηκε. Όλοι οι στόχοι έχουν καταστραφεί", ανέφερε το υπουργείο.

Η Ρωσία απαντά στις βομβιστικές επιθέσεις στο Μπέλγκοροντ

Το Κίεβο, το Χάρκοβο, το Λβιβ, η Οδησσός και άλλες πόλεις της Ουκρανίας δέχθηκαν σφοδρή επίθεση το πρωί της Παρασκευής 29 Δεκεμβρίου. Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δήλωσε πως οι πύραυλοι στόχευσαν κρίσιμες εγκαταστάσεις: ένα στρατιωτικό εργοστάσιο στο Κίεβο και ένα λιμάνι στην Οδησσό. Εκρήξεις σημειώθηκαν επίσης σε αρκετές ουκρανικές πόλεις την 1η και 2 Ιανουαρίου.

Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε στις 31 Δεκεμβρίου ότι οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν πολλά ουκρανικά αεροδρόμια όπου είχαν αναπτυχθεί αεροσκάφη μεταφοράς πυραύλων Storm Shadow. Όλοι οι στόχοι επλήγησαν.

Καταστράφηκαν ένα εργοστάσιο παραγωγής μη επανδρωμένων αεροσκαφών στην περιοχή Τσούγκουεφ στην περιοχή Χάρκοβο και τέσσερις αποθήκες καυσίμων για στρατιωτικό εξοπλισμό στις περιοχές Οδησσού, Ντνεπροπετρόφσκ και Μυκολαίβ.

Σε απάντηση της επίθεσης στο Μπέλγκοροντ, οι ρωσικές δυνάμεις έπληξαν το κτίριο του Γραφείου Ασφαλείας της Ουκρανίας και το ξενοδοχείο Kharkiv Palace, όπου σκοτώθηκαν εκπρόσωποι της Κύριας Διεύθυνσης Πληροφοριών και των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας, καθώς και ξένοι μισθοφόροι, ανέφερε το υπουργείο Άμυνας.

Οι ρωσικές δυνάμεις, ως απάντηση στον βομβαρδισμό του Μπέλγκοροντ, έπληξαν κέντρα λήψης αποφάσεων και στρατιωτικές εγκαταστάσεις στο Χάρκοβο. 

* πληροφορίες english.pravda.ru

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail