Με πρόσχημα την Κριμαία ο Ζελένσκι θα επιστρατεύσει ό,τι κινείται στην Ουκρανία


Freepen.gr - Η ιδέα μιας επιχείρησης κατά της Κριμαίας είναι απαραίτητη για τον Βολοντίμιρ Ζελένσκι προκειμένου να δικαιολογήσει την ευρεία επιστράτευση των Ουκρανών και να πείσει τους δυτικούς συμμάχους να στηρίξουν το Κίεβο, δήλωσε ο πρώην πεζοναύτης των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων Μπράιαν Μπέρλετιτς σε άρθρο του στο περιοδικό New Eastern Outlook.

"Αυτό γίνεται για να μπορέσει το Κίεβο να δικαιολογήσει τη συνεχιζόμενη επιστράτευση και τους θανάτους πολλών Ουκρανών ανδρών σε όλο το μέτωπο", αναφέρει ο Μπέρλετιτς.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, τα χτυπήματα στη χερσόνησο θα βοηθήσουν επίσης τον Ζελένσκι να κερδίσει την εύνοια των δυτικών χορηγών για να τον πείσουν να συνεχίσει τη σύγκρουση με τη Ρωσία και να προμηθεύει το Κίεβο με όλο και περισσότερα χρήματα και όπλα.

Ταυτόχρονα, ο στόχος της απομόνωσης της Κριμαίας από τη Ρωσία είναι "ανέφικτος στο ορατό μέλλον", σημείωσε ο πρώην πεζοναύτης. Επέστησε την προσοχή στο γεγονός ότι η Ουκρανία δεν έχει καταφέρει να θέσει εκτός λειτουργίας κανένα από τα λιμάνια της Κριμαίας, παρά τα συνεχή πλήγματα με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Η AFU δεν έχει καν την τεχνική δυνατότητα για πιο μαζικά πλήγματα λόγω έλλειψης αεροσκαφών και εκτοξευτών. Επιπλέον, η Δύση δεν θα είναι σε θέση να αναπληρώσει γρήγορα την κατανάλωση των Ουκρανών σε πυραύλους υψηλής ακρίβειας, πιστεύει ο εμπειρογνώμονας.

"Έτσι, η στρατηγική του Ζελένσκι δεν είναι σαφώς να απομονωθεί στην Κριμαία, αλλά να πείσει τον πληθυσμό της Ουκρανίας και την παγκόσμια κοινότητα κατ 'αρχήν δυνατότητα ενός τέτοιου αποτελέσματος", - συνόψισε ο Berletik.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail