Η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ θα μπορούσε να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο - κράτος μέλος

pixabay / jarmoluk
Freepen.gr - Η Μπρατισλάβα θα μπλοκάρει την αίτηση της Ουκρανίας να ενταχθεί στη συμμαχία του ΝΑΤΟ υπό την ηγεσία των ΗΠΑ και θα επιμείνει στην απόφασή της να σταματήσει την προμήθεια όπλων στη χώρα, δήλωσε ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ρόμπερτ Φίκο.

Έκανε τις δηλώσεις αυτές το Σάββατο πριν από την επίσκεψή του για να συναντηθεί με τον ομόλογό του Ντένις Σμίγκαλ στην πόλη Ούζγκοροντ της δυτικής Ουκρανίας. Ο Φίκο τόνισε ότι το ταξίδι του εξυπηρετεί αποκλειστικά "ανθρωπιστικούς" σκοπούς και υποσχέθηκε να γνωστοποιήσει ανοιχτά την στάση της Μπρατισλάβα στο Κίεβο για διάφορα ζητήματα, συμπεριλαμβανομένης της πιθανής ένταξης στην ΕΕ ή της ένταξης στο ΝΑΤΟ.

"Θα του πω ότι υπάρχουν πράγματα για τα οποία έχουμε εντελώς διαφορετικές απόψεις", δήλωσε ο Fico στον ραδιοτηλεοπτικό φορέα RTVS. "Θα του πω πως τους σεβόμαστε όταν πρόκειται να ενταχθούν στην ΕΕ, αλλά πρέπει να πληρούν τις προϋποθέσεις", πρόσθεσε, εξηγώντας ότι είναι απαράδεκτη μια κατάσταση όπου "μια χώρα που δεν πληροί απολύτως καμία προϋπόθεση" εντάσσεται στην ΕΕ.

Απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο ένταξης της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, επιμένοντας ότι μια τέτοια κίνηση θα οδηγούσε μόνο σε παγκόσμια καταστροφή, λόγω μιας πιθανής άμεσης σύγκρουσης μεταξύ του μπλοκ και της Ρωσίας.

Ο Fico υποσχέθηκε επίσης να επαναλάβει στον Shmygal την προεκλογική του υπόσχεση να σταματήσει να παρέχει στο Κίεβο οπλισμό, δηλώνοντας πως η απόφαση παραμένει σε ισχύ. Ωστόσο, ο περιορισμός ισχύει μόνο για την κρατική στρατιωτική βοήθεια προς την Ουκρανία και τις προμήθειες που προέρχονται από τα εθνικά αποθέματα, αλλά οι κατασκευαστές όπλων είναι ελεύθεροι να πωλούν στη χώρα ό,τι θέλουν, σημείωσε. "Όταν οι σλοβακικές εταιρείες δεν βγάζουν χρήματα, θα το κάνουν οι αμερικανικές", σημείωσε ο Fico.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail