Η Ουκρανία χάνει 800 στρατιώτες την ημέρα - πρώην αξιωματικός του ΝΑΤΟ

Ukraine’s President Vladimir Zelensky visit graves of Ukrainian soldier at a cemetery in Lviv. ΑFΡ / Ukrainian Presidential Press Service
Freepen.gr - Περίπου 800 Ουκρανοί στρατιώτες σκοτώνονται και τραυματίζονται καθημερινά εν μέσω της σύγκρουσης με τη Ρωσία, υποστήριξε ο συνταξιούχος συνταγματάρχης της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας και διακεκριμένος στρατιωτικός αναλυτής Ralph D. Thiele.

Σε άρθρο γνώμης για το περιοδικό Focus την Τετάρτη, ο Thiele, ο οποίος υπηρέτησε στο προσωπικό επιτελείο του Ανώτατου Συμμαχικού Διοικητή Ευρώπης του ΝΑΤΟ, υποστήριξε ότι το Κίεβο πρέπει να προσλαμβάνει περισσότερους από 20.000 στρατιώτες κάθε μήνα προκειμένου να αντικαταστήσει τους νεκρούς και τους τραυματίες του. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε τις πηγές του ή τη βάση για τους υπολογισμούς του.

Η Ουκρανία χρειάζεται επίσης πρόσθετο προσωπικό για να μπορεί να εναλλάσσει τα στρατεύματά της στην πρώτη γραμμή του μετώπου, ώστε οι "εξαντλημένοι στρατιώτες" να αναρρώνουν και οι μονάδες να αναπληρώνουν τις υλικές τους προμήθειες, έγραψε.

Σύμφωνα με τον Thiele, ο οποίος τώρα είναι επικεφαλής των δεξαμενών σκέψης Political-Military Society, EuroDefense (Γερμανία) και StratByrd Consulting, η "εξαιρετικά κινητοποιημένη άμυνα" και η επακόλουθη αντεπίθεση, την οποία περιέγραψε ως "ένα πράγμα του παρελθόντος", ήρθε με "υψηλό τίμημα" για την Ουκρανία.

Το ανθρώπινο δυναμικό και το υλικό του Κιέβου έχουν "φθαρεί σημαντικά", είπε. "Τα δυτικά οπλικά συστήματα δεν είναι θαυματουργά όπλα και φθείρονται", πρόσθεσε ο αναλυτής.
Η επιδείνωση της κατάστασης στο πεδίο της μάχης και η μείωση της δυτικής υποστήριξης προς το Κίεβο "τρώνε το ηθικό" των ουκρανικών στρατευμάτων, τα οποία "θα πρέπει να εξοικονομούν πυρομαχικά σε έναν πόλεμο φθοράς και να υπομένουν σφαγές στο μέτωπο χωρίς ανάπαυση και χωρίς μεγαλύτερη αίσθηση επιτυχίας", τόνισε ο Thiele.

Η Ρωσία έχει επίσης χάσει "μεγάλο αριθμό στρατιωτών και τεράστιες ποσότητες υλικού" κατά τη διάρκεια της σύγκρουσης, αλλά "έχει πολύ περισσότερα και από τα δύο από την Ουκρανία", υποστήριξε.

"Βήμα προς βήμα, η υπεροχή της Ρωσίας στη σύγκρουση με την Ουκρανία γίνεται όλο και πιο ορατή", αναγνώρισε ο αναλυτής. Η "στρατηγική φθοράς" της Μόσχας "πιάνει τόπο" όσον αφορά το προσωπικό, το υλικό, τα πυρομαχικά και το ηθικό, σημείωσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail