Η Ουκρανία έχει χάσει 500.000 στρατιώτες - πρώην γενικός εισαγγελέας

Αnatolii Stepanοv / ΑFΡ
Freepen.gr - Οι ηγέτες της Ουκρανίας θα πρέπει να παραδεχτούν ειλικρινά ότι έχουν χάσει 500.000 στρατιώτες από την έναρξη της σύγκρουσης με τη Ρωσία και πως ο μηνιαίος ρυθμός απωλειών είναι περίπου 30.000, δήλωσε ο πρώην γενικός εισαγγελέας Γιούρι Λουτσένκο.

Η κυβέρνηση του προέδρου Βλαντίμιρ Ζελένσκι θα μπορούσε να πείσει τους απρόθυμους πολίτες να συμμετάσχουν στον αγώνα παραδεχόμενη δημοσίως τις μεγάλες απώλειες στο πεδίο της μάχης και δηλώνοντας ότι η ίδια η ύπαρξη της χώρας βρίσκεται σε κίνδυνο, πιστεύει ο ίδιος.

Οι Ουκρανοί "πρέπει να μάθουν πόσοι έχουν πεθάνει και τότε θα διευθετηθούν όλες οι συζητήσεις σχετικά με την επιστράτευση", πρόσθεσε.

Μιλώντας στα μέσα ενημέρωσης της χώρας την Τετάρτη, ο πρώην αξιωματούχος πρότεινε μια σειρά από μέτρα για την αντιμετώπιση της απόκρυψης της επιστράτευσης και της διαφθοράς που εμποδίζουν τις προσπάθειες επιστράτευσης της χώρας.

Πρότεινε να εισαχθεί νέα νομοθεσία από τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, τον υπουργό Άμυνας της χώρας και τον ανώτατο στρατηγό του στρατού, ώστε να τονιστεί η σοβαρότητα της κατάστασης.

"Θα πρέπει να πουν πόσοι Ουκρανοί έχουν πεθάνει. Ξέρω ότι αυτή η είδηση θα γίνει άσχημα δεκτή. Αλλά δεν υπάρχει άλλος τρόπος να βγάλω από τη ζώνη άνεσης εκατομμύρια από αυτούς που κρύβονται πίσω από ψεύτικες ιστορίες που όλοι μπορούν να υπηρετήσουν εκτός από εμένα", δήλωσε ο Λουτσένκο.

Σύμφωνα με τον Λουτσένκο, αυτό το "σοκ" θα οδηγήσει σε μεγάλες ουρές στα γραφεία πρόσληψης, όπως είχε συμβεί τον Φεβρουάριο του 2022. Ένα άλλο σημαντικό μέτρο, σύμφωνα με τον πρώην αξιωματούχο, θα ήταν η εκστρατεία για την αποστολή μελών της ουκρανικής ελίτ στην πρώτη γραμμή του μετώπου.

"Ο στρατός δεν θα πρέπει να αποτελείται μόνο από εργάτες και αγρότες. Όλοι θα πρέπει να πολεμήσουν για την Ουκρανία", δήλωσε, υποστηρίζοντας ότι αυτό θα ενθάρρυνε τους απλούς πολίτες, οι οποίοι, όπως είπε, έχουν πολύ ισχυρό αίσθημα δικαίου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail