Οι Αμερικανοί ωθούν τον Ζελένσκι στη Realpolitik, τον αναγκάζουν να κατασκευάσει μεγάλες οχυρωματικές γραμμές

Photo: Whisper of the front Telegram channel
Ο Volodymyr Zelensky έδωσε μια απροσδόκητη εντολή να χτιστεί το τείχος Zaluzhny παρόμοια με το τείχος Surovikin. Θα σώσει τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας από την ήττα;

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Σε βιντεοσκοπημένη ομιλία του την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου, ο Ουκρανός πρόεδρος Volodymyr Zelensky δήλωσε ότι η Ουκρανία θα ανεγείρει οχυρωματικά έργα στις κύριες αμυντικές γραμμές στις περιοχές:

- Avdiivka,
- Maryinka,
- Kupyansk,
- Lyman,
- καθώς και στις συνοριακές περιοχές με τη Ρωσία και τη Λευκορωσία.

Η άμυνα θα αποτελέσει ζήτημα προτεραιότητας για το Κίεβο από εδώ και στο εξής, δήλωσε ο Zelensky.

Ουκρανικές πηγές αναφέρουν πως ο Zelensky είχε διαφωνία με τον αρχιστράτηγο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Valery Zaluzhny σχετικά με την πρόταση του τελευταίου να ξεκινήσει η κατασκευή αμυντικών οχυρώσεων. Μια τέτοια κίνηση υπονοεί ότι η Ουκρανία εγκαταλείπει την επιθετική τακτική των Ενόπλων Δυνάμεων της.

Ωστόσο, ο Zelensky συμφώνησε αιφνιδιαστικά να κάνει πραγματικότητα την πρόταση του Zaluzhny.

Το κανάλι Resident Telegram ανέφερε επικαλούμενο πηγή στο γραφείο του Ζελένσκι πως η απόφαση ελήφθη μετά την επίσκεψη του Αμερικανού υπουργού Άμυνας Λόιντ Όστιν στο Κίεβο. Οι πλευρές είχαν μια "σκληρή συζήτηση" για την ανάγκη τέτοιων οχυρώσεων, ανέφερε το κανάλι.

Οι Αμερικανοί κατανοούν ότι οι πολιτικές δηλώσεις του Ζελένσκι για την ανάγκη ανάκτησης των συνόρων του 1991 δεν συσχετίζονται με τους πόρους που έχουν στη διάθεσή τους η Δύση και η Ουκρανία.

Τι σημαίνουν στην πραγματικότητα οι δηλώσεις του Zelensky;

Πρόκειται αναμφίβολα για μια ενημερωτική ήττα για τον Zelensky. Τα ουκρανικά μέσα ενημέρωσης συνεχίζουν να διατυμπανίζουν για την πρόοδο της επίθεσης των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας. Ορισμένα από αυτά λένε ακόμη και ότι οι AFU εξακολουθούν να έχουν υπό τον έλεγχό τους το Μπαχμούτ.

Αυτό σημαίνει επίσης πως το Κίεβο θα μπορεί να λαμβάνει στρατιωτική βοήθεια μόνο για αμυντικούς σκοπούς, κάτι που είναι ήδη πραγματικότητα.

Σύμφωνα με το ουκρανικό Υπουργείο Οικονομικών, η Ουκρανία έλαβε το Νοέμβριο το μικρότερο ποσό εξωτερικής οικονομικής βοήθειας τους τελευταίους έξι μήνες: 2 δισεκατομμύρια δολάρια σε προνομιακή χρηματοδότηση έναντι 5,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων τον Ιούλιο. Για να καλύψει το έλλειμμα του προϋπολογισμού, η Ουκρανία χρειάζεται 7-8 δισεκατομμύρια δολάρια το μήνα.

Σύμφωνα με τους κανόνες των στρατιωτικών υποθέσεων, θα πρέπει να υπάρχουν τρεις τέτοιες οχυρωμένες γραμμές άμυνας. Ο Υπουργός Ψηφιακής Ανάπτυξης της Ουκρανίας, Μιχαήλ Φεντόροφ, δήλωσε ότι το Υπουργείο Άμυνας θα συμμετάσχει στην κατασκευή της πρώτης γραμμής άμυνας. Ο Κρατικός Οργανισμός για την αποκατάσταση και την ανάπτυξη των υποδομών θα είναι υπεύθυνος για τη δεύτερη και την τρίτη γραμμή (με τη συμμετοχή ιδιωτών εργολάβων). 

Με φόντο την αλλαγή της αντίληψης, ο Zelensky, ο υπουργός Άμυνας Rustem Umerov και ο επικεφαλής της διοίκησης του Zelensky Andrii Yermak άρχισαν να ταξιδεύουν σε όλη τη χώρα. Επισκέφθηκαν την Οδησσό, το Μυκόλαϊβ, το Χάρκοβο και το διοικητήριο των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας στο Κουπιάνσκ. Σκοπός της περιοδείας είναι να διασφαλιστεί η πίστη στις νέες αμυντικές κατευθυντήριες γραμμές.

Είναι εφικτό το έργο της γραμμής Zaluzhny;

Με βάση τα παραπάνω, προκύπτουν ερωτήματα...

> Από πού θα βρεθούν τα κεφάλαια για την κατασκευή ενός τόσο μεγάλου τείχους Zaluzhny από το Donbass στο Lviv;
> Διαθέτει η Ουκρανία ανθρώπινο δυναμικό και υλικό για τέτοια έργα; Αυτό φέρνει στη μνήμη ένα άλλο έργο - το τείχος του Γιατσενιούκ που βυθίστηκε στη λήθη και τα χρήματα απλώς λεηλατήθηκαν.
>  Θα φυλάξει κανείς το τείχος όταν τελειώσουν οι οχυρώσεις; Και πότε θα ολοκληρωθούν;
> Τέλος, αλλά όχι λιγότερο σημαντικό, θα επιτρέψουν οι ρωσικές αεροδιαστημικές δυνάμεις να υλοποιηθεί ένα τέτοιο έργο;

Το Κίεβο έχει ήδη διαθέσει 12 εκατομμύρια 500 χιλιάδες γρίβνα στην περιφερειακή διοίκηση του Δνείπερου για την κατασκευή οχυρώσεων στην περιοχή. Σύμφωνα με τον Ουκρανό βουλευτή Alexey Goncharenko, τα έργα στην περιοχή αυτή πρέπει να ολοκληρωθούν πριν από τις 28 Δεκεμβρίου 2023. Ας θυμηθούμε αυτή την ημερομηνία.

Ας θυμηθούμε επίσης ότι το τείχος Surovikin χτίστηκε σε έξι μήνες. Οι εργασίες ξεκίνησαν τον Οκτώβριο του 2022 και ολοκληρώθηκαν τον Ιούνιο, πριν η Ουκρανία περάσει στην αντεπίθεση.

Οι ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν μάθει να διασπούν τις οχυρώσεις. Η επίθεση στην Avdiivka προχωράει 30 τοις εκατό πιο γρήγορα και πιο αποτελεσματικά από την επίθεση στην Bakhmut.

Το ρωσικό στρατιωτικό-βιομηχανικό σύμπλεγμα είναι έτοιμο να προμηθεύσει 5 εκατομμύρια βλήματα πυροβολικού ετησίως. Έχουν ετοιμαστεί νέοι τύποι όπλων για την καταστροφή οχυρωμένων περιοχών. Για παράδειγμα, τα ρωσικά στρατεύματα χρησιμοποιούν εναέριες βόμβες με καθολικές μονάδες ολίσθησης και διόρθωσης, καθώς και νέους τύπους μη επανδρωμένων αεροσκαφών καμικάζι, συμπεριλαμβανομένων των μη επανδρωμένων αεροσκαφών Lancet.

Ο πρώην αναπληρωτής γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας και Άμυνας της Ουκρανίας, στρατηγός Σεργκέι Κρίβονος, δήλωσε πως η ρωσική επίθεση "πρέπει να αναμένεται και θα συμβεί". Οι Ρώσοι προετοιμάζουν έναν τεράστιο αριθμό πλήρων στρατιωτικών μονάδων βαθιά στα μετόπισθεν στο έδαφος της Ρωσίας, πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail