Ο Ερντογάν δεσμεύεται να αντιμετωπίσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην Τουρκία σύμφωνα με τις «θρησκευτικές αξίες»

Αdem ΑLΤΑN / ΑFΡ
Freepen.gr - Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν υποσχέθηκε το Σάββατο να λύσει το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στην Τουρκία σύμφωνα με τις πολιτιστικές και θρησκευτικές αξίες της χώρας, ανέφερε ο ειδησεογραφικός ιστότοπος Kısa Dalga.

Ο Ερντογάν τόνισε το καθήκον της κυβέρνησης να προστατεύει τους πολίτες από βλάβες που προκαλούνται από αδέσποτα ζώα.

Μιλούσε σε εκδήλωση για την Ημέρα των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για την 75η επέτειο της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

Η θανάτωση αδέσποτων ζώων είναι σύνηθες φαινόμενο στην Τουρκία, με τα σκυλιά να αποτελούν συγκεκριμένους στόχους. Στις περισσότερες περιπτώσεις, οι δράστες είναι άνθρωποι που ενοχλούνται από το γάβγισμα ή τις επιθέσεις τους στα ζώα τους ή σε άλλα ζώα.

Τα αδέσποτα σκυλιά έχουν γίνει στόχος ακόμη περισσότερο μετά τον σοβαρό τραυματισμό ενός μαθητή της τέταρτης τάξης, του Tunahan Yılmaz (10 ετών), στην Άγκυρα, ο οποίος δέχθηκε επίθεση από μια αγέλη σκύλων.

Εκτός από το κακό ιστορικό της για τα ανθρώπινα δικαιώματα, η χώρα έχει επίσης κακό ιστορικό για την προστασία των δικαιωμάτων των ζώων. Υπάρχουν συχνές αναφορές για τη μαζική θανάτωση αδέσποτων σκύλων από τους Δήμους, ενώ η σκληρότητα των ζώων δεν τιμωρείται από το νόμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail