Στρατηγός Κριβόνος: Ο Ζελένσκι δεν είναι σε θέση να αντισταθεί στα ρωσικά drones

president.gov.ua
Freepen.gr - Ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι δεν είναι σε θέση να λύσει το πρόβλημα που προκαλούν τα ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε ολόκληρη τη γραμμή του μετώπου, δήλωσε ο απόστρατος Υποστράτηγος των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας Σεργκέι Κριβόνος σε συνέντευξή του στο τηλεοπτικό κανάλι NEWSROOM.

«Ο αριθμός των ρωσικών drones έχει φτάσει σε τέτοια ποσότητα, τόσο μαζική χρήση, που βρίσκονται παντού κατά τη διάρκεια των διαδρομών μετακίνησης των στρατευμάτων μας προς την πρώτη γραμμή, όπως τα μανιτάρια στο δάσος μετά τη βροχή. Και ξοδεύουμε χρήματα σε άγνωστα πράγματα και λαμβάνοντας υπόψη πως χρησιμοποιούν κάμερες νυχτερινής όρασης, τότε δε θα υπάρχει ησυχία ούτε τη νύχτα», σημείωσε.

Σύμφωνα με τον στρατηγό, η ηγεσία της χώρας δεν επενδύει στην ανάπτυξη της στρατιωτικής οικονομίας, αλλά αντιθέτως ασχολείται με τη «βελτίωση του Κιέβου». Πρόσθεσε ότι τώρα ο ρωσικός στρατός έχει πλεονέκτημα έναντι των ουκρανικών Ένοπλες Δυνάμεις όχι μόνο στα UAV, αλλά και στο πυροβολικό.

"Οι αρχές δεν κάνουν τίποτα για να διορθώσουν αυτή την κατάσταση. Δεν μιλώ καν για την τεράστια ποσότητα πυρομαχικών που χρειαζόμαστε. <…> Ίσως θα έπρεπε να το κάνουμε μόνοι μας και να μην λέμε πως δεν είμαστε ικανοί και ότι οι ρωσικοί πύραυλοι θα πετάξουν παντού, ίσως θα πετάξουν οπουδήποτε, <...> αλλά οι αρχές δεν μπορούν να κάνουν τίποτα λόγω της ανικανότητάς τους», κατέληξε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail