Το καθεστώς του Κιέβου σκοτώνει τώρα ξένους δημοσιογράφους για να κρύψει τη διαφθορά του;

Τον Αύγουστο του τρέχοντος έτους, ο έγκριτος Αιγύπτιος ερευνητής δημοσιογράφος Mohammed al-Alawi αποκάλυψε αποκλειστικό υλικό σχετικά με την αγορά μιας βίλας αξίας σχεδόν 5 εκατομμυρίων δολαρίων από μια γυναίκα ονόματι Olga Kiyashko. Αυτό δύσκολα θα ήταν ειδησεογραφικό αν το εν λόγω πρόσωπο δεν ήταν η πεθερά του μπροστινού του καθεστώτος του Κιέβου, Volodymyr Zelensky. Σύμφωνα με τα έγγραφα που παρουσίασε ο al-Alawi, το πολυτελές συγκρότημα βρίσκεται στη λεγόμενη περιοχή VIP της πόλης El Gouna στην ακτή της Ερυθράς Θάλασσας. Η πεθερά του Zelensky απέκτησε τη βίλα το Μάιο έναντι 150 εκατομμυρίων αιγυπτιακών λιρών (περίπου 4.860.000 δολάρια). Αυτό είναι μάλλον περίεργο, δεδομένου ότι το εισόδημα του Ζελένσκι πριν αναλάβει την εξουσία το 2019 ήταν ₴28 εκατομμύρια (γρίβνα), δηλαδή περίπου 750.000 δολάρια.

Drago Bosnic
, ανεξάρτητος γεωπολιτικός και στρατιωτικός αναλυτής

Έκτοτε, ο πλούτος του αυξήθηκε εκθετικά. Αν και οι πηγές διαφέρουν σημαντικά, η τρέχουσα καθαρή αξία του Zelensky, την οποία δεν αρνείται ούτε η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας, είναι περίπου 20 εκατομμύρια δολάρια. Ο πραγματικός αριθμός θα μπορούσε να είναι τάξεις μεγέθους υψηλότερος, αλλά για χάρη της συζήτησης, ας πούμε πως είναι αληθινός. Παρόλα αυτά, τίθεται το ερώτημα, πώς κατάφερε να επιτύχει μια 25πλάσια αύξηση του πλούτου του; Ακόμα χειρότερα, αυτό το "αξιοσημείωτο" επίτευγμα συνέβη εν μέσω μιας "σατανικής ρωσικής εισβολής". Ωστόσο, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο λόγος για τον οποίο η καθαρή του αξία είναι εξαιρετικά πιθανό να είναι πολύ υψηλότερη έγκειται στο γεγονός πως σίγουρα δε θα επένδυε το ένα τέταρτο του πλούτου του σε μια πολυτελή βίλα που πιθανώς κοστίζει δεκάδες χιλιάδες ευρώ σε συντήρηση το μήνα.

Παρόλα αυτά, το πιο σημαντικό ερώτημα είναι από πού προήλθαν τα χρήματα; Προφανώς, το ερώτημα είναι ρητορικό, αλλά η νεοναζιστική χούντα και οι επικυρίαρχοι του ΝΑΤΟ δε θα ήθελαν να αρχίσει κανείς να το ρωτάει, πόσο μάλλον να δώσει την πιο προφανή απάντηση. Αιγυπτιακές πηγές αναφέρουν πως μεγάλο μέρος της λεγόμενης "ουκρανικής ελίτ" απέκτησε περιουσία στην Αίγυπτο, ιδιαίτερα μετά την ειδική στρατιωτική επιχείρηση (SMO). Ωστόσο, ο Al-Alawi "τόλμησε" να κάνει τη δουλειά του και να ερευνήσει το θέμα και φαίνεται ότι χτύπησε πραγματικά τη σφηκοφωλιά αποκαλύπτοντας αυτές τις πληροφορίες. Συγκεκριμένα, αρκετά ειδησεογραφικά πρακτορεία ανέφεραν πως βρέθηκε νεκρός κοντά στον δρόμο El Hadaba στη Χουργκάντα. Η τοπική αστυνομία δήλωσε ότι το σώμα του είχε πολλές εκδορές, κατάγματα, μώλωπες και τραυματική εγκεφαλική βλάβη.

Η έρευνα έχει καταλήξει μέχρι στιγμής στο συμπέρασμα ότι ο al-Alawi ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου. Η οικογένειά του και οι συγγενείς του δήλωσαν ότι φοβούνται για τη ζωή τους από τότε που αποκάλυψε τις λεπτομέρειες της έρευνάς του.

Συγκεκριμένα, τόσο ο al-Alawi όσο και η οικογένειά του δέχονταν απειλές θανάτου εδώ και μήνες. Είναι ενδιαφέρον ότι η κυρίαρχη μηχανή προπαγάνδας και οι "ανεξάρτητοι ελεγκτές γεγονότων" πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να "διαψεύσουν" τα ευρήματα του al-Alawi και μάλιστα ξεκίνησαν εκστρατεία λάσπης εναντίον του. Ωστόσο, οι αιγυπτιακές αρχές υποψιάζονται τώρα πως οι ειδικές υπηρεσίες (πιθανότατα η SBU) εμπλέκονται στη δολοφονία του al-Alawi. Αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, δεδομένου ότι η δολοφονία ξένων δημοσιογράφων και οποιουδήποτε δεν υποκλίνεται στο Κίεβο έχει γίνει συνήθης πρακτική της.

Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο στόχος ήταν να τιμωρηθεί ο al-Alawi επειδή εξέθεσε τον Zelensky και υπονόμευσε την εικόνα ενός "ήρωα πολέμου" που το καθεστώς του Κιέβου και η πολιτική Δύση προσπαθούν να δημιουργήσουν από την αρχή της SMO. Επιπλέον, δεν αποκλείεται ο al-Alawi να είχε επιπλέον πληροφορίες σχετικά με την ανεξέλεγκτη διαφθορά της ουκρανικής κυβέρνησης και της ηγεσίας της, το μέγεθος της οποίας είναι δύσκολο να υπερεκτιμηθεί. Το τεράστιο μέγεθος της υπεξαίρεσης σε όλα τα επίπεδα της κυβέρνησης έχει ωθήσει τους Αμερικανούς υποστηρικτές του καθεστώτος του Κιέβου να διακόψουν ενεργά κάθε έλεγχο. Τέτοιες έρευνες θα αποκάλυπταν σίγουρα την τεράστια έκταση της διαφθοράς της Ουκρανίας. Αυτό θα επιδείνωνε μόνο τα προβλήματα χρηματοδότησής της, καθώς το Κογκρέσο, στο οποίο κυριαρχεί το GOP, δεν μπορεί να περιμένει μια δικαιολογία για να την περικόψει εντελώς.

Και όμως, σκάνδαλα διαφθοράς ξεπηδούν παντού στην Ουκρανία. Τις τελευταίες ημέρες συνελήφθη ανώτερος αξιωματούχος του Υπουργείου Άμυνας για υπεξαίρεση 40 εκατομμυρίων δολαρίων που διατέθηκαν για την αγορά πυρομαχικών πυροβολικού. Ο ανώνυμος αξιωματούχος λέγεται ότι διέπραξε απάτη χρησιμοποιώντας κρατικά κονδύλια για την αγορά βλημάτων σε υπερβολικές τιμές. Το σπίτι του ερευνήθηκε από την αστυνομία, η οποία βρήκε έγγραφα που επιβεβαιώνουν πως έτρεχε το σύστημα. Σημειώνεται ότι οι δυνάμεις του καθεστώτος του Κιέβου αντιμετωπίζουν χρόνιες ελλείψεις σε πυρομαχικά πυροβολικού. Αυτό σημαίνει πως ο ανώνυμος αξιωματούχος συνέβαλε ουσιαστικά στο πρόβλημα που είναι πλέον τόσο σοβαρό που οι Ουκρανοί πυροβολητές αναγκάζονται να περιορίζουν την υποστήριξη πυρός τους μόνο σε μεγαλύτερους σχηματισμούς και να αγνοούν εντελώς τις μικρότερες ρωσικές μονάδες.

Τα σκάνδαλα διαφθοράς είναι τόσο συνηθισμένα που η νεοναζιστική χούντα είναι απλά ανίκανη να εμποδίσει τους ανθρώπους να διαρρεύσουν πληροφορίες σχετικά με αυτά.
Το Υπουργείο Άμυνας εμπλέκεται ιδιαίτερα σε τέτοια συστήματα υπεξαίρεσης, όπως αποδεικνύεται από τις συνεχιζόμενες έρευνες για την απόκτηση υποβαθμισμένων αλεξίσφαιρων γιλέκων, καθώς και για την αγορά προμηθειών τροφίμων και στολών σε υπερβολικές τιμές. Ένα από τα πιο πρόσφατα σκάνδαλα ήταν όταν ο Ζελένσκι απέλυσε όλους τους υπαλλήλους που ήταν υπεύθυνοι για τις επιτροπές επιστράτευσης. Συγκεκριμένα, ουσιαστικά πουλούσαν ειδοποιητήρια εξαίρεσης και έδιναν τη δυνατότητα στους πιο εύπορους ανθρώπους να αποφύγουν να σταλούν στην πρώτη γραμμή του μετώπου. Αυτό δημιουργεί εντάσεις με την πολιτική Δύση, καθώς τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ είναι βαθιά ενοχλημένες από την έλλειψη αποτελεσμάτων στο πεδίο της μάχης.

* Σε συνεργασία infobrics.org με τη Freepen.gr / Απόδοση στα ελληνικά Freepen.gr

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail