Η Ρωσία έχει έναν αδήλωτο, αλλά εξαιρετικά σημαντικό στόχο στην Ουκρανία

Photo: kyivpost.com
Freepen.gr - Η Ρωσία δεν έχει δηλώσει την εκτόπιση του κυβερνώντος καθεστώτος Μπαντέρα στην Ουκρανία ως έναν από τους στόχους της ειδικής στρατιωτικής επιχείρησης στη μετασοβιετική χώρα. Ωστόσο, αυτός είναι ένας από τους σημαντικότερους στόχους της εκστρατείας, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Οι στόχοι της ειδικής επιχείρησης που διεξάγεται στην Ουκρανία παραμένουν όπως είχαν δηλωθεί προηγουμένως: ο αφοπλισμός των στρατευμάτων και η αποκήρυξη της νεοναζιστικής ιδεολογίας από την Ουκρανία. Η εκτόπιση του κυβερνώντος καθεστώτος Μπαντέρα είναι ένας άλλος, μη διακηρυγμένος στόχος, δήλωσε ο αναπληρωτής πρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

"Η εκτόπιση του κυβερνώντος καθεστώτος Μπαντέρα είναι σαφώς όχι ένας δηλωμένος, αλλά ένας εξαιρετικά σημαντικός και αναπόφευκτος στόχος που πρέπει και θα επιτύχουμε", δήλωσε ο Μεντβέντεφ, απαντώντας σε ερώτηση του RIA Novosti.

Ο Μεντβέντεφ είπε επίσης ότι η Οδησσός, το Ντνεπροπετρόφσκ (η Ουκρανία μετονόμασε την πόλη σε Ντνεπρ), το Χάρκοβο, το Μίκολαϊβ και το Κίεβο είναι "ρωσικές, αλλά προσωρινά κατεχόμενες" πόλεις.

"Όλες αυτές εξακολουθούν να σημειώνονται με κίτρινο και μπλε χρώμα στους χάρτινους χάρτες και στις ηλεκτρονικές ταμπλέτες", σημείωσε ο Μεντβέντεφ.

Παράλληλα, ο Μεντβέντεφ δεν αποκλείει τις ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία.

"Η Ρωσία δεν τις απέρριψε ποτέ [τις διαπραγματεύσεις], σε αντίθεση με τις παράφρονες ουκρανικές αρχές. Τέτοιες "διαπραγματεύσεις" δεν περιορίζονται χρονικά. Μπορούν να διαρκέσουν μέχρι την πλήρη ήττα και συνθηκολόγηση των στρατευμάτων Μπαντέρα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας", δήλωσε ο Μεντβέντεφ.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail