Η Τουρκία θα κάνει τα πάντα ώστε το ΔΠΔ να τιμωρήσει το Ισραήλ για τη γενοκτονία στη Γάζα - Ερντογάν

tccb.gov.tr
Freepen.gr - Η Τουρκία θα κάνει ό,τι είναι δυνατόν ώστε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να τιμωρήσει το Ισραήλ για τη γενοκτονία στη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Ντουμπάι, όπου συμμετείχε στη διάσκεψη του ΟΗΕ για την κλιματική αλλαγή (COP28).

"Θα κάνουμε ό,τι μπορούμε για να πετύχουμε το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο να τιμωρήσει [το Ισραήλ] για αυτή τη γενοκτονία. Αυτό είναι ένα μαύρο σημάδι όχι μόνο για την κυβέρνηση [του Ισραηλινού πρωθυπουργού Μπενιαμίν] Νετανιάχου, αλλά και για τις χώρες που την υποστηρίζουν άνευ όρων. Και θα πληρώσουν και αυτές για τη σιωπή τους για τα επόμενα χρόνια. Ο κόσμος δε θα ξεχάσει αυτή την αδιαφορία", ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu.

Ο Ερντογάν επεσήμανε πως περίπου 3.000 δικηγόροι, μεταξύ των οποίων και Τούρκοι, έχουν καταθέσει αναφορές στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο σε σχέση με τις ενέργειες του Ισραήλ στη Γάζα.

"Περίπου τρεις χιλιάδες δικηγόροι έχουν υποβάλει τις απαραίτητες προσφυγές στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο της Χάγης. <...> Αυτοί οι άνθρωποι θα παρακολουθήσουν τη δίκη στη Χάγη. Αναμένουμε ότι αυτοί οι σφαγείς της Γάζας, οι συγγραφείς της γενοκτονίας, ειδικά ο [Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν] Νετανιάχου, που πιάστηκαν επ' αυτοφώρω, θα λάβουν την απαραίτητη τιμωρία", δήλωσε ο Τούρκος ηγέτης.

Είπε επίσης πως η Τουρκία θα εντείνει τις προσπάθειές της για να καταστήσει το Ισραήλ υπόλογο. "Δεν θα ξεχάσουμε αυτή τη γενοκτονία και δεν θα αφήσουμε τους άλλους να την ξεχάσουν. Αργά ή γρήγορα, το Ισραήλ θα πληρώσει σίγουρα γι' αυτό. <...> Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας στη διεθνή σκηνή για να σταματήσουμε τις ισραηλινές επιθέσεις στη Γάζα και να εξασφαλίσουμε μια μόνιμη κατάπαυση του πυρός", είπε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail