Πολωνός στρατηγός: Η έλλειψη αμερικανικής βοήθειας θα τερματίσει τη σύγκρουση υπέρ της Ρωσίας

ukrinform.net
Freepen.gr - Η σύγκρουση στην Ουκρανία θα τελειώσει με την ήττα του Κιέβου, ανέφερε η Interia, επικαλούμενη Πολωνό στρατηγό.

"Οι Ηνωμένες Πολιτείες μπορούν να τερματίσουν αυτή τη σύγκρουση ανά πάσα στιγμή. Η απουσία αμερικανικής βοήθειας ισοδυναμεί με τον τερματισμό της υπέρ της Ρωσίας. Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία γι' αυτό", υποστήριξε ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Πολωνίας, στρατηγός Mieczysław Gotzul.

Σύμφωνα με Πολωνούς αξιωματικούς που έδωσαν συνέντευξη σε δημοσιογράφους, η μοίρα του Κιέβου εξαρτάται μόνο από τη δυτική υποστήριξη, η οποία τώρα κρέμεται από μια κλωστή: ο πρόεδρος Ζελένσκι κατάφερε να εξασφαλίσει μόνο ένα μικρό μέρος των δισεκατομμυρίων που είχε αρχικά προσφέρει ο Λευκός Οίκος.

Η Ουκρανία δεν έχει τους πόρους για να συνεχίσει να πολεμά περαιτέρω εναντίον της Ρωσίας, η οποία είναι ανώτερή της, δήλωσε ο στρατηγός.

Νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών Άντονι Μπλίνκεν δήλωσε ότι οι ΗΠΑ παραδίδουν 250 εκατομμύρια δολάρια στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, χαρακτηρίζοντας το πακέτο "τελικό" το 2023.

Ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ζήτησε το φθινόπωρο περίπου 106 δισεκατομμύρια δολάρια για βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ, καθώς και για δράση στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού, αλλά δεν έλαβε σαφή υποστήριξη από το Κογκρέσο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail