"Έγχρωμη επανάσταση" επιχειρείται στη Σερβία - Βούτσιτς

ΑΡ Photo/Darkο Vojinοvic
Freepen.gr - Φιλοδυτικοί διαδηλωτές επιχείρησαν να εισβάλουν σε κυβερνητικά κτίρια στο Βελιγράδι, σε μια απόπειρα "έγχρωμης επανάστασης", όπως τη χαρακτήρισε ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς. Ο Βούτσιτς ισχυρίζεται ότι ενημερώθηκε εκ των προτέρων για το σχέδιο.

Χιλιάδες διαδηλωτές της αντιπολίτευσης συγκεντρώθηκαν την Κυριακή έξω από το Δημαρχείο του Βελιγραδίου για να διαμαρτυρηθούν για τη νίκη του Σερβικού Προοδευτικού Κόμματος (SNS) του Βούτσιτς επί του φιλοευρωπαϊκού συνασπισμού "Σερβία κατά της βίας" (SPN) στις βουλευτικές εκλογές της περασμένης εβδομάδας. Η διαμαρτυρία εξελίχθηκε σε βίαιη με μια ομάδα διαδηλωτών να προσπαθεί να σπάσει τις πόρτες του κτιρίου, μέχρι που διαλύθηκε από την αστυνομία.

"Δε βρίσκεται σε εξέλιξη καμία επανάσταση", δήλωσε ο Βούτσιτς σε δημόσια ομιλία του. "Τίποτα δε θα πάει όπως θέλουν", συνέχισε, αναφερόμενος στους διαδηλωτές. "Αυτοί που ορκίζονται να πολεμήσουν κατά της βίας έδειξαν πως είναι πραγματικοί κακοποιοί".

Ο Βούτσιτς υποστήριξε ότι η διαμαρτυρία χρηματοδοτήθηκε από δυτικές δυνάμεις που ήθελαν την απομάκρυνσή του από το αξίωμα λόγω των εγκάρδιων σχέσεών του με τη Ρωσία και της άρνησής του να εγκαταλείψει τη διεκδίκηση της Σερβίας για το Κοσσυφοπέδιο, επικαλούμενος αναφορές ξένων μυστικών υπηρεσιών.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail