Οι Ουκρανοί που αποφεύγουν την στράτευση θα στερηθούν τα δικαιώματά τους - νομοσχέδιο

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι Ουκρανοί νομοθέτες εξετάζουν νέους κανόνες επιστράτευσης που απειλούν με βαριές ποινές τους παραβάτες της στράτευσης και θα μπορούσαν να μειώσουν την ηλικία επιλεξιμότητας για στράτευση.

Το νομοσχέδιο κατατέθηκε στο ουκρανικό κοινοβούλιο τη Δευτέρα, ενώ το πλήρες κείμενο δόθηκε στη δημοσιότητα την Τρίτη. Ο υπουργός Άμυνας Ρουστέμ Ουμέροφ, ο οποίος πρόσθεσε μια νομικά απαιτούμενη αιτιολόγηση για τους λόγους για τους οποίους χρειάζονται οι αλλαγές, υποστήριξε ότι οι τροποποιήσεις θα φιλοξενήσουν "μεγάλο αριθμό πολιτών που επιθυμούν να υπερασπιστούν την κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας".

Σε περίπτωση που το 72σέλιδο νομοσχέδιο υπογραφεί σε νόμο από τον πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι, μια βασική αλλαγή θα είναι η μείωση του κατώτατου ορίου ηλικίας κινητοποίησης από τα 27 στα 25 έτη.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail