Ο πόλεμος στην Ουκρανία δε θα τελειώσει το 2024, προειδοποιεί Ούγγρος αναλυτής ασφαλείας

Hungary’s new Leopard 2A4 (L) and Leopard 2A7+ (R) tanks at a demonstration at the German manufacturer’s Munich plant on July 3. (MTI/Szilárd Koszticsák)
Freepen.gr - Ο κορυφαίος Ούγγρος εμπειρογνώμονας σε θέματα ασφάλειας Péter Tarjányi προέβλεψε σε συνέντευξή του στο ουγγρικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Index ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία δε θα τελειώσει το 2024, καθώς οι δύο πλευρές παραμένουν ισοδύναμες.

Ο Tarjányi λέει πως και οι δύο πλευρές παίζουν ένα παιχνίδι αναμονής και πως το μεγάλο ερώτημα θα είναι αν η Δύση μπορεί και θα συνεχίσει να χρηματοδοτεί τους Ουκρανούς. Είπε, ωστόσο, ότι αυτό θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό από το αποτέλεσμα των αμερικανικών εκλογών του επόμενου έτους.

Προέβλεψε επίσης πως τα επόμενα χρόνια μπορεί να δούμε ένοπλες συγκρούσεις που θα αναγκάσουν τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη να πολεμήσουν ταυτόχρονα σε διαφορετικά μέτωπα.

"Ήταν μια χρονιά εκπλήξεων και απογοητεύσεων", ανέφερε ο Péter Tarjányi περιγράφοντας το έτος 2023. Σύμφωνα με τον εμπειρογνώμονα σε θέματα πολιτικής ασφάλειας, η Δύση μπορεί να απογοητευτεί περισσότερο από το γεγονός ότι, αν και εμπιστεύτηκε την επιτυχία των οικονομικών κυρώσεων κατά της Ρωσίας και της ουκρανικής αντεπίθεσης, δεν κατάφερε να επιτύχει τα επιθυμητά αποτελέσματα φέτος.

Η μεγαλύτερη έκπληξη, λέει ο Tarjányi, είναι ότι υπήρξε νωρίτερα μια προσπάθεια απόκρυψης.

"Είναι πλέον σαφές ότι η Ρωσία, η Κίνα, η Βόρεια Κορέα και το Ιράν έχουν σχηματίσει ένα στρατιωτικό μπλοκ εναντίον της Δύσης", δήλωσε.

Ο εμπειρογνώμονας σε θέματα πολιτικής ασφάλειας δήλωσε ότι πιστεύει πως αν αναπτυχθεί μια ένοπλη σύγκρουση μεταξύ των δύο μεγάλων μπλοκ τα επόμενα χρόνια, θα υπάρξουν μάχες σε πολλά μέτωπα. Σύμφωνα με τον Tarjányi, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί τους έχουν να ανησυχούν περισσότερο στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας, ενώ η Ευρώπη έχει να φοβηθεί τη ρωσική επιθετικότητα και πρέπει να είναι έτοιμη να αμυνθεί ανεξάρτητα.

Πριν ιδρύσει τη δική του ιδιωτική εταιρεία κυβερνοάμυνας το 1998, ο Tarjányi ήταν διευθυντής επιχειρήσεων του αντιτρομοκρατικού κέντρου της Ουγγαρίας (TEK). Σε αυτόν τον ρόλο επέβλεψε εκατοντάδες επιχειρήσεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail