Η έκρηξη του Nord Stream θα μπορούσε να γίνει αιτία πολέμου - Κρεμλίνο

Freepen.gr - Ενέργειες όπως η έκρηξη του Nord Stream θα μπορούσαν ιστορικά να γίνουν αιτία πολέμου· αυτό είναι ένα αντικείμενο ζωτικής σημασίας υποδομής, αλλά η Δύση σιωπά, δήλωσε ο Ρώσος Προεδρικός Γραμματέας Τύπου Ντμίτρι Πεσκόφ.

«Εσείς και εγώ δεν βλέπουμε κανένα σκάνδαλο εκεί, αν και πρόκειται για τέτοιες ενέργειες (η έκρηξη του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream), ιστορικά αυτό θα ήταν ένα casus belli, δηλαδή ένας λόγος για πόλεμο. Φανταστείτε, αυτό είναι μια κρίσιμη εγκατάσταση υποδομής, και την ανατινάζουν, και όλοι σιωπούν. Και πιστεύουν πως αυτό είναι σωστό, ότι αυτό είναι αλήθεια. Αλλά αυτό είναι λάθος", είπε ο Πεσκόφ.

Ο Πεσκόφ υπενθύμισε πως μετά την έκρηξη, η Ρωσία κηρύχθηκε αμέσως ένοχη.

«Άμεσα ή έμμεσα, άρχισαν αμέσως κάποιες επίσημες, ημιεπίσημες δηλώσεις, οι ψευδοαναλυτές άρχισαν να φωνάζουν ότι μόνο η Ρωσία θα μπορούσε να το κάνει αυτό, χωρίς ίχνος συνείδησης. Και έτσι μετέφεραν αυτήν την αλήθεια τους, ή μάλλον, το ψέμα. Οι ίδιοι ανακάλυψαν πως δεν ήταν Ρώσοι, αλλά ένα περίεργο γιοτ και όλοι οι δρόμοι οδηγούν είτε στην Ουκρανία είτε στην Αμερική, είτε είναι στις δύο», πρόσθεσε.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail