Τολμηρή πρόβλεψη! Η Γερμανία θα αναβιώσει το Nord Stream 2 πολύ σύντομα

Η εμφάνιση του γερμανικού κόμματος AfD πυροδότησε μια αξιοσημείωτη αλλαγή στο δημόσιο αίσθημα, με μια αυξανόμενη συγγένεια για τη Ρωσία. Καθώς ο Όλαφ Σολτς βιώνει μια πτώση στη δημοτικότητα, η άνοδος του δεξιού AfD γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, υπονοώντας την πιθανή επιστροφή τους [των δεξιών] στην εξουσία. Για ένα έθνος που βαρύνεται από τις αντιρωσικές πολιτικές του Scholz, αυτή η εξέλιξη φέρνει μια αίσθηση ανακούφισης. Η δέσμευση του AfD να επαναφέρει τις σχέσεις της Γερμανίας με τη Ρωσία και να αναζωογονήσει το εμπόριο ενέργειας έρχεται ως αχτίδα ελπίδας.

Vedica Singh - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Η Γερμανία χρειάζεται το Nord Stream 2

Ο βουλευτής του κόμματος AfD Steffen Kotre, μέλος της γερμανικής κοινοβουλευτικής επιτροπής για την ενέργεια και την προστασία του κλίματος, τόνισε την κρίσιμη ανάγκη της Γερμανίας να αναζωογονήσει τους ενεργειακούς δεσμούς της με τη Ρωσία. Υποστηρίζει ότι η εγκατάλειψη του ρωσικού ενεργειακού εφοδιασμού προς όφελος των εναλλακτικών λύσεων έχει αποδειχθεί επιζήμια τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους καταναλωτές. Οι ανησυχίες του Kotre πηγάζουν κυρίως από την άνοδο των τιμών του φυσικού αερίου, η οποία συνέβαλε στην αποβιομηχάνιση της Γερμανίας, θέτοντας σε κίνδυνο την ανταγωνιστικότητά της στην παγκόσμια αγορά.

«Η αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου οδηγεί στην αποβιομηχάνιση της Γερμανίας. Για να διασφαλίσει την ανταγωνιστικότητα, η Γερμανία θα πρέπει να συμφωνήσει να αγοράσει φυσικό αέριο μέσω του σωζόμενου κλάδου του αγωγού Nord Stream», δήλωσε ο Kotre.

Επί του παρόντος, η Γερμανία έχει χάσει την άμεση πρόσβαση στο ρωσικό φυσικό αέριο λόγω της παύσης λειτουργίας και των δύο αγωγών Nord Stream πέρυσι, ένα περιστατικό που πιστεύεται ευρέως πως οφειλόταν σε δολιοφθορά. Ενώ ένας κλάδος του Nord Stream 2 επέζησε, γραφειοκρατικές καθυστερήσεις παρεμπόδισαν τη διαδικασία πιστοποίησής του, αφήνοντας τη Γερμανία να εξαρτάται από πιο ακριβές εναλλακτικές πηγές αερίου, κυρίως υγροποιημένο φυσικό αέριο από τις ΗΠΑ.

Υπογραμμίζει τα οικονομικά και περιβαλλοντικά πλεονεκτήματα του ρωσικού φυσικού αερίου, τονίζοντας τη σχέση κόστους-αποτελεσματικότητας και τη φιλική προς το περιβάλλον φύση του σε σύγκριση με τις ακριβότερες και λιγότερο περιβαλλοντικά βιώσιμες προμήθειες των ΗΠΑ που προέρχονται από το fracking. Η στάση του Κότρε υπογραμμίζει την επείγουσα ανάγκη για τη Γερμανία να επανεκτιμήσει τις ενεργειακές της πολιτικές, τονίζοντας τα πρακτικά οφέλη από την ανανέωση της ενεργειακής της σχέσης με τη Ρωσία μέσω του αγωγού Nord Stream. 

Η ρωσική ενεργειακή υπόθεση συνεχίζεται ακόμα

Παρά την εμφάνιση μειωμένης εξάρτησης, η Ευρώπη, ιδιαίτερα η Γερμανία, συνεχίζει αθόρυβα να εξαρτάται από το ρωσικό αέριο LNG. Η Uniper, μια μεγάλη γερμανική εταιρεία ενέργειας, παραδέχτηκε ανοιχτά αυτήν την πραγματικότητα.

Το προπύργιο της Ρωσίας στην αγορά LNG παραμένει ισχυρό, όπως αναγνώρισε ο διευθύνων σύμβουλος της Uniper, Michael Lewis. Τόνισε ότι ενώ η Uniper είχε διακόψει προσωρινά τις αγορές ρωσικού φυσικού αερίου λόγω κυρώσεων που σχετίζονται με την Ουκρανία, η προμήθεια της Ρωσίας εξακολουθεί να φτάνει στις παγκόσμιες αγορές, φτάνοντας ακούσια στους χονδρεμπόρους.

Η Γερμανία, με χωρητικότητα αποθήκευσης φυσικού αερίου στο 95%, αντιμετωπίζει πιθανές προκλήσεις τον ερχόμενο χειμώνα, ειδικά εάν υπάρχουν ζητήματα προμήθειας LNG. Ο Lewis προειδοποιεί για πιθανή πίεση λόγω της αυξημένης ζήτησης από την Κίνα, επηρεάζοντας την προσφορά LNG της Ευρώπης και προκαλώντας αυξήσεις τιμών. Παρά τον στόχο της ΕΕ να μειώσει την εξάρτηση από τα ρωσικά ορυκτά καύσιμα έως το 2027, οι τρέχουσες τάσεις δείχνουν ένα παράδοξο: η ΕΕ πρόκειται να εισάγει ποσότητες ρεκόρ υγροποιημένου φυσικού αερίου από τη Ρωσία φέτος.

Το κόμμα AfD θα αναλάβει την εξουσία στη Γερμανία

Καθώς πλησιάζουν οι ομοσπονδιακές εκλογές του 2025, ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς βρίσκεται σε ένα ταχέως μεταβαλλόμενο πολιτικό τοπίο. Το άλλοτε κυρίαρχο αντιρωσικό αίσθημα στη Γερμανία έχει επισκιαστεί από οικονομικές και ενεργειακές ανησυχίες, οδηγώντας σε μια εκπληκτική αλλαγή της κοινής γνώμης.

Η εμφάνιση του κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD) ήταν μια σημαντική αλλαγή του παιχνιδιού. Η φιλορωσική στάση του AfD έχει απήχηση στο κοινό, τοποθετώντας τον εαυτό του ως μια πολλά υποσχόμενη εναλλακτική για το μέλλον της Γερμανίας. Οι έρευνες που αποκαλύπτουν στενούς δεσμούς μεταξύ μελών του AfD και Ρώσων πολιτικών, σε συνδυασμό με την αντίθεση στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Ρωσίας, ενίσχυσαν την εικόνα του κόμματος.

Πρόσφατες αναφορές πολιτικών του AfD που σχεδίαζαν επισκέψεις στην κατεχόμενη περιοχή του Ντονμπάς και ισχυρισμοί για οικονομική υποστήριξη από τη Ρωσία υπογραμμίζουν την αυξανόμενη επιρροή του κόμματος. Αυτό το φιλορωσικό αίσθημα παρέχει μια αχτίδα ελπίδας για πολλούς Γερμανούς που έχουν απογοητευτεί από τις αντιρωσικές πολιτικές του Scholz.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail