Όλοι έχουν βαρεθεί την Ουκρανία. Οι δυτικοί στρατηγοί κάνουν λάθος υπολογισμούς

Photo: Openverse by Ministry of Foreign Affairs of Ukraine is licensed under CC BY 4.0
Η βοήθεια των ΗΠΑ προς την Ουκρανία βρίσκεται σε κρίσιμο σημείο, επισήμαναν αξιωματούχοι του Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Το αμερικανικό Κογκρέσο έχει χάσει κάθε ενδιαφέρον για το θέμα αυτό. Φαίνεται ότι η άδοξη έξοδος των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν μπορεί να επαναληφθεί.

Lyuba Lulko - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Κίεβο: Η κατάσταση είναι κρίσιμη

Τα φιλελεύθερα δυτικά μέσα ενημέρωσης είναι γεμάτα από παράπονα Ουκρανών στρατιωτών για την υπεροχή των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων σε πολλούς τύπους όπλων, εξοπλισμού και πυρομαχικών. Εν τω μεταξύ, οι Ρώσοι μαχητές δεν αναφέρουν συνεχείς και πλήρεις ελλείψεις πυρομαχικών μεταξύ των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων, καθώς οι τελευταίες χρησιμοποιούν ενεργά πυρομαχικά διασποράς στον πόλεμο κατά των πυροβολισμών.

Οι εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας δεν επιτρέπεται να δίνουν συνεντεύξεις σε δυτικά μέσα ενημέρωσης. Οι ξένοι δημοσιογράφοι δεν έχουν επίσης πρόσβαση στις γραμμές του μετώπου. Ως εκ τούτου, φαίνεται ότι όλοι οι ανώνυμοι Ουκρανοί καταγγέλλοντες είναι ηθοποιοί τους οποίους το Κίεβο προσέλαβε για να φέρουν τα τρέχοντα προβλήματα στην προσοχή της Δύσης. Δηλαδή, η Ουκρανία χρειάζεται περισσότερη στρατιωτική βοήθεια, διαφορετικά θα παραπατήσει και θα πέσει.

Η εξάρτηση της Ουκρανίας από τις προμήθειες είναι πράγματι τεράστια. Πρόκειται τόσο για στρατιωτικές προμήθειες όσο και για κοινωνικές υποχρεώσεις. Η Δύση είναι αυτή που πληρώνει τώρα συντάξεις και μισθούς στους Ουκρανούς κρατικούς υπαλλήλους. Ωστόσο, η Δύση δεν είναι πλέον πρόθυμη να δαπανήσει τίποτα για την Ουκρανία.

Οι δυτικοί στρατηγοί υπολόγισαν λάθος. Ήλπιζαν πως η Ουκρανία θα κέρδιζε γρήγορα, πως η Ρωσία θα ηττούνταν - ήλπιζαν ότι η βοήθεια θα ήταν βραχυπρόθεσμη. Ωστόσο, η στρατιωτική επιχείρηση στην Ουκρανία διαρκεί σχεδόν δύο χρόνια τώρα και τα δυτικά οπλοστάσια έχουν εξαντληθεί.

Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ των ΗΠΑ δήλωσε την Τρίτη ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται σε κρίσιμο σημείο όσον αφορά την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία. Το Πεντάγωνο ανακοίνωσε δημοσίως πως η Ουάσινγκτον ξόδεψε έως και το 95% των κονδυλίων που είχαν διατεθεί για την εξασφάλιση της ασφάλειας της Ουκρανίας.

Την Τρίτη, οι Αμερικανοί νομοθέτες δεν συμπεριέλαβαν τη βοήθεια προς την Ουκρανία και το Ισραήλ στον προϋπολογισμό των 45 ημερών (για να αποφευχθεί το shutdown), αν και ο Λευκός Οίκος μείωσε τις επιθυμίες του: νωρίτερα ζητούσε 60 δισεκατομμύρια δολάρια για την Ουκρανία, αλλά τώρα θα ήταν ευχαριστημένος με 10-15 δισεκατομμύρια δολάρια.

Το ενδιαφέρον των ΗΠΑ για τη νίκη της Ουκρανίας επί της Ρωσίας έχει μειωθεί δραματικά. Άλλωστε, η επιταγή ήταν "δεν θα αφήσουμε τον Πούτιν να κερδίσει", καθώς θα υπάρξει μια νέα αυτοκρατορία (Εμανουέλ Μακρόν), με την οποία η Δύση θα πρέπει να ασχοληθεί άμεσα.

Η Ουκρανία έμεινε χωρίς δυτική βοήθεια

Φαίνεται ότι οι λόγοι είναι οι εξής:

Η απειλή ενός νέου θερμού πολέμου με τη Ρωσία δεν είναι τόσο έντονη και οι δυτικοί στρατηγιστές παρατείνουν την αλήθεια όταν μιλούν για την πιθανότητά του. Πράγματι, η ιδέα ενός πολέμου με μια πυρηνική δύναμη δεν ευσταθεί.

Οι ΗΠΑ δεν είναι αρκετά ισχυρές για να παρέχουν βοήθεια τόσο στο Ισραήλ όσο και στην Ουκρανία. Η τυπογραφική μηχανή μπορεί να επιταχύνει τον πληθωρισμό και υπάρχει μια τρύπα 2 τρισεκατομμυρίων δολαρίων στον προϋπολογισμό των ΗΠΑ.

Υπάρχουν νέα προβλήματα που διαφαίνονται στον ορίζοντα. Πρόκειται για τις εκλογές στην Ταϊβάν με απρόβλεπτο αποτέλεσμα και την οργισμένη Πιονγκγιάνγκ που μπορεί ανά πάσα στιγμή να επιδεινώσει την κατάσταση στην κορεατική χερσόνησο. Η κατάσταση στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας είναι επίσης ταραχώδης, καθώς η Κίνα και οι γείτονές της μάχονται για τα νησιά Spratly.

Οι εσωτερικές διαφωνίες εντός των αμερικανικών και ευρωπαϊκών κοινωνιών δεν επιτρέπουν την επίτευξη συναίνεσης μπροστά στις εξωτερικές απειλές. Τα γεγονότα που πρόκειται να λάβουν χώρα σύντομα στις Ηνωμένες Πολιτείες ενδέχεται να προκαλέσουν εμφύλιο πόλεμο στη χώρα. Η κομματική διχόνοια έχει φτάσει στο αποκορύφωμά της και το αμερικανικό Κογκρέσο δεν πρόκειται να ανανεώσει τους προϋπολογισμούς για την Ουκρανία για τουλάχιστον δύο ακόμη μήνες.

Δεν υπάρχει συναίνεση στην ΕΕ για κανένα θέμα. Η Ουγγαρία και η Σλοβακία μπλοκάρουν τη βοήθεια προς την Ουκρανία. Τα ευρωπαϊκά "γεράκια", όπως, για παράδειγμα, ο πρόεδρος της Τσεχικής Δημοκρατίας Πετρ Πάβελ, θέλουν ήδη το Κίεβο να κάνει ειρήνη με τη Ρωσία. Οι πολεμικές εκκλήσεις από τις χώρες της Βαλτικής έχουν εξαφανιστεί. Ένας εμφύλιος πόλεμος ετοιμάζεται και στο εσωτερικό της ΕΕ, αν και μεταξύ μουσουλμάνων και του ντόπιου πληθυσμού.

Όλοι έχουν βαρεθεί την Ουκρανία. Τόσο οι ΗΠΑ όσο και η ΕΕ έχουν ξεπεράσει το κρίσιμο σημείο για την παροχή βοήθειας στην Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail