Η Ινδία έχει γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος εξαγωγέας πετρελαιοειδών στην Ευρωπαϊκή Ένωση


Freepen.gr - Τον Ιανουάριο-Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, η Ευρωπαϊκή Ένωση αύξησε τις αγορές ινδικών προϊόντων πετρελαίου κατά 2,5 φορές, γεγονός που επέτρεψε στην Ινδία για πρώτη φορά να εισέλθει στους τρεις πρώτους από τους μεγαλύτερους προμηθευτές της στην ένωση, καταλαμβάνοντας τη δεύτερη θέση, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του RIA Novosti σχετικά με τα στοιχεία της Eurostat.

Έτσι, κατά τους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, η ΕΕ εισήγαγε 7,9 εκατομμύρια τόνους πετρελαιοειδών από την Ινδία, δηλαδή 2,5 φορές περισσότερο από το επίπεδο του περασμένου έτους και 3,3 φορές περισσότερο από τον αριθμό για το 2021. Σε νομισματικούς όρους, οι προμήθειες αυξήθηκαν στα 6,1 δισ. ευρώ έναντι 3,3 δισ. πέρυσι και 1,2 δισ. το 2021.

Τέτοιοι όγκοι προμήθειας επέτρεψαν στην Ινδία να γίνει ο δεύτερος μεγαλύτερος προμηθευτής αυτών των προϊόντων στις χώρες της ένωσης - πίσω μόνο από τη Σαουδική Αραβία , η οποία προμήθευσε 11,7 εκατομμύρια τόνους πετρελαιοειδών αξίας 8,7 δισεκατομμυρίων ευρώ. Πριν από ένα χρόνο, η Ινδία ήταν στην έκτη θέση και το 2021 στην έβδομη. 

Οι κύριοι εισαγωγείς ινδικών προϊόντων πετρελαίου είναι η Γαλλία , η οποία αύξησε τις αγορές κατά 1,6 φορές - σε 1,37 δισ. ευρώ, η Ολλανδία (1,5 φορές, σε 1,34 δισ. ευρώ), η Ιταλία (2,5 φορές - σε 816 εκατ. ευρώ) και η Ισπανία (2,3 φορές) έως 635 εκατ. ευρώ).

Κι από πού άραγε προέρχεται το πετρέλαιο που επεξεργάζεται η Ινδία;

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail