Η Μόσχα φέρνει πιο κοντά στην Ευρώπη τον πύραυλο της Αποκάλυψης - Μέσα σε πέντε λεπτά χτυπά το Λονδίνο

Wikimedia Commons
Freepen.gr - Σε μια κίνηση που σχεδιάστηκε για να κάμψει τον πυρηνικό της μυ, η Ρωσία έχει αναδιατάξει τον διηπειρωτικό βαλλιστικό πύραυλο Yars πιο κοντά στην Ευρώπη γράφει η πολωνική ziare.com.

Ο πύραυλος, γνωστός στη Δύση και ως «πύραυλος της Κρίσης», έχει μεταφερθεί στην στρατιωτική βάση Kozelsk στο δυτικό τμήμα της Ρωσίας, περίπου 1.500 χιλιόμετρα από τη Μόσχα και 2.400 χιλιόμετρα από το Λονδίνο.

Λαμβάνοντας υπόψη την τελική του ταχύτητα άνω των 30 Mach, ο πύραυλος μπορεί να χτυπήσει το Λονδίνο σε λιγότερο από πέντε λεπτά.

Το σύνταγμα Kozelsk, όπου ο νέος πύραυλος φορτώθηκε σε ένα σιλό, ήταν το πρώτο στις Στρατηγικές Πυραυλικές Δυνάμεις της Ρωσίας που ξεκίνησε την αναβάθμιση με πυραύλους Yars. Η κίνηση ήρθε λίγες ώρες αφότου ο Ρώσος υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόιγκου είπε ότι το έθνος του έδινε «ιδιαίτερη προσοχή στον σχηματισμό στρατηγικών ναυτικών πυρηνικών δυνάμεων».

Ο πύραυλος RS-24 Yars έχει βεληνεκές 11.000 χιλιομέτρων και μπορεί να μεταφέρει έως και 10 ανεξάρτητα στοχεύσιμες κεφαλές των 150 κιλοτόνων η καθεμία. Σχεδιασμένος για να νικήσει την τρέχουσα και μελλοντική αεράμυνα, ο πύραυλος έχει τελική ταχύτητα 36.800 χιλιομέτρων την ώρα, που σημαίνει ότι είναι πάνω από 30 φορές ταχύτερος από την ταχύτητα του ήχου.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail