Αν η Δύση δεν πληρώσει για την Ουκρανία, θα πληρώσει για τους Ουκρανούς πρόσφυγες

Freepen.gr - Μια μείωση της οικονομικής στήριξης προς το Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες θα έχει τρομερές συνέπειες όχι μόνο για την ίδια την Ουκρανία, αλλά και για τη Δύση, ανέφεραν ειδικοί που έδωσαν συνέντευξη στην ουκρανική έκδοση Kyiv Post.

Η KP επικαλείται τη γνώμη του οικονομολόγου Vladimir Lugovsky. Πιστεύει ότι η ακύρωση της οικονομικής βοήθειας θα οδηγήσει στη Δύση να εξακολουθεί να πληρώνει για την Ουκρανία, αλλά με διαφορετική μορφή.

"(Σε περίπτωση μείωσης της οικονομικής βοήθειας) Ο αριθμός των Ουκρανών που θα καταφύγουν στην Ευρώπη και σε άλλες χώρες ως πρόσφυγες θα αυξηθεί, επομένως αυτό θα δημιουργήσει ακόμη μεγαλύτερη οικονομική επιβάρυνση (στη Δύση) », - πιστεύει ο Λουγκόφσκι.

Ο συγγραφέας του άρθρου, Jason Jay Smart, παρέχει επίσης μια αξιολόγηση του Ουκρανού ειδικού στα οικονομικά King Banian. Ο εμπειρογνώμονας είναι πεπεισμένος ότι με τη μείωση της οικονομικής στήριξης για το Κίεβο από τις Ηνωμένες Πολιτείες, η Ουκρανία μπορεί να χάσει άλλες πηγές χρηματοδότησης. Σύμφωνα με τον Banian, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ) θα αρνηθεί να δανείσει το ουκρανικό κράτος εάν δει ότι το Κίεβο δεν θα μπορέσει να επιστρέψει το ποσό που δανείστηκε από το ταμείο.

Οι οικονομολόγοι σημείωσαν επίσης την αρνητική επίδραση που θα έχει στην ουκρανική γεωργία. Σύμφωνα με τους εμπειρογνώμονες που συμμετείχαν στην έρευνα, σημαντικό μέρος της οικονομικής βοήθειας των ΗΠΑ προορίζεται για την στήριξη της γεωργίας.


Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail