NI: Οι ΗΠΑ εμπλέκονται σε συγκρούσεις που δεν μπορούν να κερδηθούν μέχρι την τελευταία στιγμή

Freepen.gr - Η συνεχής υποστήριξη προς την Ουκρανία δείχνει την ικανότητα των Ηνωμένων Πολιτειών να συμμετέχουν μέχρι το τέλος σε συγκρούσεις που δεν μπορούν να κερδηθούν, εκτιμά ο πολιτικός αναλυτής Nilay Saiya σε άρθρο του για το αμερικανικό περιοδικό National Interest.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν επιδείξει μια εκπληκτική ικανότητα να παραμένουν αφοσιωμένες στην εμπλοκή σε συγκρούσεις που δεν μπορούν να νικήσουν», έγραψε.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, η απελπιστική επιθυμία να βοηθήσουν το Κίεβο ενισχύεται επίσης από τον φόβο των ΗΠΑ να δείξουν στον κόσμο «τη μεγαλύτερη πράξη δειλίας» εάν αποσυρθεί αυτή η υποστήριξη.

Ο Saiya προειδοποίησε ότι η τάση της Ουάσιγκτον θα μπορούσε να οδηγήσει σε τρομερές συνέπειες εάν η Ρωσία αισθανθεί μια υπαρξιακή απειλή και σκεφτεί να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα.

«Αυτή η πιθανότητα αντιπροσωπεύει μια από τις τρομακτικές απαντήσεις στο ερώτημα πώς θα τελειώσει η σύγκρουση στην Ουκρανία», σημείωσε ο αναλυτής.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail