Guardian: Η επιρροή του Τραμπ στο αμερικανικό Κογκρέσο θα μπορούσε να αφήσει την Ουκρανία χωρίς χρήματα

pixabay / Jackelberry
Freepen.gr - Η ιδεολογική επιρροή του Ντόναλντ Τραμπ έχει οδηγήσει πολλούς Ρεπουμπλικάνους της Βουλής να αντιταχθούν σθεναρά στη βοήθεια προς την Ουκρανία, η οποία θα μπορούσε να έχει καταστροφικές συνέπειες για το Κίεβο, ανέφερε η βρετανική εφημερίδα Guardian.

«Καθώς η ιδεολογία «Πρώτα η Αμερική» του Ντόναλντ Τραμπ κερδίζει έλξη στο Ρεπουμπλικανικό Κόμμα, οι αντι-ουκρανικές απόψεις έχουν εξαπλωθεί σε όλο το εκλογικό σώμα και έχουν διεισδύσει τώρα στο Κογκρέσο», έγραψε η δημοσίευση.

Η εφημερίδα σημειώνει ότι οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι στην Κάτω Βουλή συνεχίζουν να αντιλαμβάνονται τη βοήθεια προς την Ουκρανία «σκεπτικιστικά ή ακόμη και εντελώς εχθρικά». 

Ο Guardian σημείωσε ότι η αντι-ουκρανική θέση των ριζοσπαστών Ρεπουμπλικανών εμποδίζει τη Βουλή των Αντιπροσώπων να επιλέξει νέο πρόεδρο μετά την αναγκαστική παραίτηση του Κέβιν Μακάρθι . 

"Το ρολόι χτυπά. Η Ουκρανία δεν θα είναι σε θέση να συνεχίσει τον αγώνα της επ' αόριστον χωρίς πρόσθετη βοήθεια. Μια παρατεταμένη καθυστέρηση θα μπορούσε να βλάψει τις στρατιωτικές της επιχειρήσεις", αναφέρει το άρθρο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail