Πρώην αναλυτής της CIA: Η Ουκρανία θα χάσει τόσο με την επίθεση όσο και με την παράταση της σύγκρουσης

ukrinform.net
Freepen.gr - Η συνέχιση της αντεπίθεσης θα οδηγήσει σε εξάντληση των πόρων των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων και η παράταση της σύγκρουσης θα οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερη μείωση του πληθυσμού της Ουκρανίας λόγω πρόσθετης μετανάστευσης, προειδοποίησε σχετικά ο πρώην επικεφαλής της CIA για τη Ρωσία, αναλυτής George Beebe σε άρθρο του για το περιοδικό Responsible Statecraft.

"Η αντεπίθεση ήταν ανεπιτυχής. Εάν η Ουκρανία συνεχίσει να επιτίθεται σε ισχυρές ρωσικές αμυντικές γραμμές, κινδυνεύει να εξαντλήσει το όλο και πιο πενιχρό ανθρώπινο δυναμικό και τα πυρομαχικά της σε σημείο που θα μπορούσε να γίνει ευάλωτη σε νέες ρωσικές επιθέσεις", έγραψε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον Beebe, η παράταση της σύγκρουσης δεν είναι επίσης προς το συμφέρον του Κιέβου λόγω των αρνητικών συνεπειών για την κοινωνικοοικονομική κατάσταση ολόκληρης της χώρας.

"Εκτός από μια ρωσική επανάσταση στο πεδίο της μάχης, πρέπει επίσης να εξετάσουμε τον πιθανό αντίκτυπο στην Ουκρανία ενός παρατεταμένου αδιεξόδου. Ο ίδιος ο Ζελένσκι προειδοποίησε επίσης ότι ένας παρατεταμένος πόλεμος φθοράς θα σήμαινε "διχάλα στον δρόμο για την Ουκρανία" και "εντελώς στρατιωτικοποιημένη έχοντας ήδη χάσει εκατομμύρια ανθρώπους, φεύγοντας στην Ευρώπη και τη Ρωσία, η Ουκρανία θα χάσει ακόμη περισσότερους ανθρώπους, τόσο στην πρώτη γραμμή όσο και λόγω της μετανάστευσης», σημείωσε ο ειδικός.

Σύμφωνα με τον αναλυτή, μια αποδυναμωμένη Ουκρανία θα εξαρτάται όλο και περισσότερο από τις δυτικές χώρες λόγω της αδυναμίας να ανταποκριθεί ανεξάρτητα από τις ανάγκες ενός «γηράσκοντα και ανάπηρου από τον πόλεμο πληθυσμού».

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail