Βρετανός αξιωματικός αποκάλυψε ένα βασικό λάθος των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων

ukrinform.net
Freepen.gr - Οι ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις υφίστανται μεγάλες απώλειες λόγω του γεγονότος ότι προσπαθούν να συνδυάσουν τη σοβιετική τακτική με τη δυτική τεχνολογία, δήλωσε ο Βρετανός συνταγματάρχης και βετεράνος του Ιράκ Τιμ Κόλινς σε άρθρο για την Telegraph.

"Νομίζω πως οι ίδιοι οι Ουκρανοί φταίνε για τα προβλήματά τους. Η χρήση σοβιετικών τακτικών μαζί με δυτικά όπλα απλά δε θα λειτουργήσει", πιστεύει ο αξιωματικός.

Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη, η έλλειψη προνοητικότητας των ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων επιτρέπει στους Ρώσους ελεύθερους σκοπευτές και στο πυροβολικό να αποτρέπουν αποτελεσματικά την εκκαθάριση ναρκοπεδίων και να καταστρέψουν πολύτιμους ειδικούς και μηχανολογικό εξοπλισμό. Στο τέλος, οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας αναγκάζονται να στραφούν σε ενέργειες τη νύχτα, όπου έρχονται αντιμέτωπες με άλλα προβλήματα, πρόσθεσε ο συγγραφέας.

Ο Κόλινς πρόσθεσε ότι η Ουκρανία θα πρέπει να λάβει σκληρές αποφάσεις για να αντικαταστήσει τις ανθρώπινες απώλειές της. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, ακόμη και έφεδροι με στρατιωτική εκπαίδευση έχουν ήδη εξαφανιστεί σε μεγάλο βαθμό, για να μην αναφέρουμε τους επαγγελματίες στρατιώτες. Ο αξιωματικός υποστήριξε πως όσοι είχαν περιορισμένη ικανότητα για υπηρεσία, συμπεριλαμβανομένων των ατόμων που έχουν μολυνθεί από τον ιό HIV, θα έπρεπε να στρατολογηθούν.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail