Η Κίνα καταδικάζει τις «παράνομες» κυρώσεις των ΗΠΑ στα αμυντικά προγράμματα του Ιράν

Freepen.gr - Η Κίνα καταδίκασε τις νέες «παράνομες» κυρώσεις που επιβλήθηκαν από τις Ηνωμένες Πολιτείες σε άτομα και οντότητες που συνδέονται με τα προγράμματα πυραύλων και drone του Ιράν.

Ο εκπρόσωπος του κινεζικού υπουργείου Εξωτερικών Μάο Νινγκ εξέφρασε την αντίθεση του Πεκίνου στις κυρώσεις των ΗΠΑ, αφού το Υπουργείο Οικονομικών επέβαλε τα περιοριστικά μέτρα σε 11 άτομα, οκτώ οντότητες και ένα σκάφος στο Ιράν, το Χονγκ Κονγκ, την Κίνα και τη Βενεζουέλα για «ενεργοποίηση» του βαλλιστικού πυραύλου και των προγραμμάτων των μη επανδρωμένων εναέριων οχημάτων (UAV) του Ιράν.

«Είμαστε πάντα σθεναρά αντίθετοι στις παράνομες μονομερείς κυρώσεις που επιβάλλονται από τις ΗΠΑ», είπε ο Κινέζος διπλωμάτης.

«Θα προστατεύσουμε σθεναρά τα νόμιμα δικαιώματα και συμφέροντα των κινεζικών εταιρειών και πολιτών».

Σε ένα δελτίο τύπου, το Υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι αυτοί που ορίστηκαν έχουν «υποστηρίξει υλικά» το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης (IRGC) και το Υπουργείο Άμυνας του Ιράν «στην παραγωγή και τη διάδοση πυραύλων και UAV».

Οι απαγορεύσεις των ΗΠΑ ήρθαν την ίδια ημέρα που έληξε το εμπάργκο όπλων του ΟΗΕ στο Ιράν βάσει ψηφίσματος του Συμβουλίου Ασφαλείας που κατοχύρωσε την εγκαταλειφθείσα από τις ΗΠΑ πυρηνική συμφωνία του 2015, επίσημα γνωστή ως Κοινό Συνολικό Σχέδιο Δράσης (JCPOA).

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail