Αντιπροσωπεία της Χαμάς μεταβαίνει στη Μόσχα

Freepen.gr - Αντιπροσωπεία του ριζοσπαστικού παλαιστινιακού κινήματος Χαμάς επισκέπτεται τη Μόσχα, δήλωσε η Μαρία Ζαχάροβα, επίσημη εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών, όπως μεταδίδει το TASS.

"Μπορώ επίσης να πω και να επιβεβαιώσω ότι εκπρόσωποι του αντίστοιχου παλαιστινιακού κινήματος [Χαμάς] επισκέπτονται τη Μόσχα. Όσον αφορά τις επαφές, θα σας ενημερώσουμε επιπλέον", είπε.

Οι εκπρόσωποι της Χαμάς συζήτησαν για την εκκένωση Ρώσων πολιτών από τη Λωρίδα της Γάζας και την απελευθέρωση Ρώσων ομήρων, ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών.

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαίωσε επίσης τη θέση του σχετικά με την εφαρμογή της διεθνούς απόφασης για τη δημιουργία του κυρίαρχου κράτους της Παλαιστίνης εντός των συνόρων του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ, το οποίο θα συνυπάρχει ειρηνικά με το Ισραήλ.

Νωρίτερα αναφέρθηκε πως ο Αμπού Μαρζούκ, μέλος του πολιτικού γραφείου της Χαμάς, βρίσκεται σε επίσκεψη στη Μόσχα. Επιπλέον, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών και Ειδικός Αντιπρόσωπος του Ρώσου Προέδρου για τις χώρες της Μέσης Ανατολής και της Αφρικής Μιχαήλ Μπογκντάνοφ είχε συνάντηση με τον πολιτικό ηγέτη της Χαμάς στο Κατάρ για να συζητήσουν την απελευθέρωση ομήρων.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail