Έξι κατευθύνσεις της νέας ρωσικής επίθεσης στην Ουκρανία

Freepen.gr -
Ενώ όλος ο κόσμος ακολουθεί έναν νέο αιματηρό πόλεμο στη Μέση Ανατολή, στην Ουκρανία, η αντεπίθεση του Κιέβου μετατράπηκε σε ρωσική σε 6 διαφορετικές κατευθύνσεις, γράφει το southfront.press.

Κάτω από τη ρωσική πίεση κοντά στο Kupyansk, οι ουκρανικές δυνάμεις εγκατέλειψαν μια σειρά από οχυρά και υποχώρησαν στη δεύτερη γραμμή άμυνας κατά μήκος της γραμμής Sinkovka-Petropavlovsk. Οι μάχες συνεχίζονται στη Σίνκοβκα, όπου ο ρωσικός στρατός δεν έχει ακόμη αναλάβει τον έλεγχο. Σύμφωνα με αναφορές από το μέτωπο, ως αποτέλεσμα των παρατεταμένων μαχών σε αυτήν την περιοχή, οι περισσότερες από τις ουκρανικές μονάδες έχασαν την μαχητική τους ικανότητα και αναπληρώθηκαν βιαστικά με ανεκπαίδευτο προσωπικό. Ως αποτέλεσμα, οι ρωσικές δυνάμεις βελτίωσαν τακτικά τις θέσεις τους για περαιτέρω προέλαση.

Την περασμένη εβδομάδα, ο ρωσικός στρατός ανέπτυξε νέες μονάδες για την ενίσχυση των θέσεων κοντά στο Σβάτοβο. Η περιοχή των ρωσικών δυνάμεων εξακολουθεί να διατηρεί την στρατιωτική πρωτοβουλία κατά μήκος της γραμμής Svatovo-Kremennaya, και ήδη πλησιάζει το χωριό Makeyevka στο LPR.

Η αντεμαχία συνεχίζεται νότια του Αρτέμοβσκ, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις δεν κατάφεραν να επιτύχουν και να αναπτύξουν την επίθεσή τους. Άλλη μια απόπειρα επίθεσης σε ρωσικές θέσεις κοντά στην Οζαριάνοβκα ματαιώθηκε από τα πυρά του ρωσικού πυροβολικού.

Τις τελευταίες ημέρες, ο ρωσικός στρατός έχει περάσει στην επίθεση στο μέτωπο του Ντονέτσκ. Το κύριο πλήγμα επικεντρώθηκε στην ουκρανική οχυρή περιοχή στην Avdiivka, όπου ο ουκρανικός στρατός ενίσχυε τις οχυρώσεις και τα 8 χρόνια του πολέμου στο Donbass. Μετά από μαζικούς βομβαρδισμούς πυροβολικού και βαριές αεροπορικές επιδρομές, οι ρωσικές μονάδες επίθεσης εξαπέλυσαν επιθέσεις σε διαφορετικές κατευθύνσεις.

Στις νότιες παρυφές της πόλης, ρωσικά στρατεύματα διέσχισαν τον σιδηρόδρομο και μπήκαν στη δασική περιοχή κοντά. Εκεί επιτίθενται σε μεγάλο ουκρανικό οχυρό. Την ίδια στιγμή, ρωσικές τεθωρακισμένες ομάδες επίθεσης διέρρηξαν τις ουκρανικές άμυνες νοτιοανατολικά του χωριού Severnoye και πλησιάζουν την Avdeevka από τη νοτιοδυτική κατεύθυνση.

Βόρεια της πόλης, οι ρωσικές δυνάμεις ανέλαβαν τον έλεγχο ενός στρατηγικά σημαντικού οχυρού σε κυρίαρχο ύψος κοντά στο χημικό εργοστάσιο οπτάνθρακα Avdeevka. Το ουκρανικό ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμός που κρύβονται στο έδαφος του μεγάλου εργοστασίου σφυροκοπούνται από τις ρωσικές δυνάμεις.

Σφοδρές μάχες βρίσκονται σε εξέλιξη κοντά στο χωριό Berdychi και στο Stepovoe βορειοδυτικά της Avdeevka.

Η ουκρανική ομάδα στην Avdeevka κινδυνεύει να βρεθεί σε ένα καζάνι [δηλαδή να περικυκλωθεί]. Η καταστροφή ουκρανικών στρατιωτικών θέσεων εκεί είναι στρατηγικής σημασίας για τον ρωσικό στρατό όχι μόνο για να ισιώσει το μέτωπο αλλά και για να τερματίσει τις καθημερινές ουκρανικές επιθέσεις εναντίον αμάχων στο Ντόνετσκ.

Η ουκρανική αντεπίθεση στο μέτωπο του Zaporozhye κατέληξε σε αποτυχία. Εν μέσω των μονομαχιών με βαρύ πυροβολικό, μικρές ουκρανικές ομάδες εξακολουθούν να επιχειρούν επιθέσεις στην περιοχή του Ραμποτίνο και του Κοπάνι, οι οποίες έχουν ως αποτέλεσμα αυξανόμενες απώλειες. Με τη σειρά τους, ρωσικές μονάδες αντεπιτίθενται στην περιοχή Verbovoye, βγάζοντας τον ουκρανικό στρατό από τις πρόσφατα κατειλημμένες θέσεις.

Στα ανατολικά, το μέτωπο αναβίωσε κατά μήκος της γραμμής Zherebyanka - Pyatikhatka, όπου οι ρωσικές δυνάμεις εξαπέλυσαν αντεπίθεση και προχώρησαν ελαφρώς, περιέχοντας ουκρανικές δυνάμεις σε μάχες.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail