Γερμανία: Πράσινος υπουργός λέει ότι είναι «προφανές» πως η χώρα χρειάζεται ακόμη περισσότερη μετανάστευση

pixabay / Ralphs_Fotos
Παρά το γεγονός ότι η κοινή γνώμη σε όλη τη Γερμανία ταλαντεύεται ενάντια στις φιλελεύθερες μεταναστευτικές πολιτικές του πρόσφατου παρελθόντος και του παρόντος, εξέχοντες κυβερνητικοί αξιωματούχοι συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις υπέρ της μαζικής μετανάστευσης για την αντιμετώπιση της έλλειψης εργατικού δυναμικού στη χώρα.

Ο Ρόμπερτ Χάμπεκ, ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας και μέλος του Κόμματος των Πρασίνων, ζήτησε ακόμη περισσότερη μετανάστευση, παρόλο που η χώρα αντιμετωπίζει στεγαστική κρίση, υπερπληθυσμό στην εκπαίδευση και την υγειονομική περίθαλψη και μια ανησυχητική αύξηση του εγκλήματος των μεταναστών.

Μιλώντας στην εφημερίδα Rheinische Post, ο Χάμπεκ ισχυρίστηκε ότι είναι «προφανές» πως η Γερμανία παραμένει «εξαρτημένη από τη μετανάστευση», επιμένοντας ότι παραμένει απαραίτητη προκειμένου να «δημιουργηθεί ανάπτυξη και να διασφαλιστεί η ευημερία».

Ο Χάμπεκ δήλωσε πως οι εταιρείες σε όλη τη χώρα αναζητούσαν «απελπισμένα» περισσότερους εργαζομένους και ισχυρίστηκε ότι η έλλειψη διαθέσιμου εργατικού δυναμικού είχε ως αποτέλεσμα οι εμπορικές και βιοτεχνικές εταιρείες να αναγκαστούν να απορρίψουν παραγγελίες και τα εστιατόρια να περιορίσουν τις ώρες λειτουργίας τους.

«Χρειαζόμαστε επειγόντως περισσότερους ειδικευμένους εργάτες και εργάτες. Όλοι το νιώθουμε πλέον στην καθημερινότητά μας», είπε.

Η μη δημοφιλής απάντηση του Χάμπεκ στην αντιληπτή έλλειψη εργατικού δυναμικού είναι η περαιτέρω απελευθέρωση του συστήματος βίζα της Γερμανίας. Ο ομοσπονδιακός υπουργός Οικονομικών υποστήριξε την έκδοση περισσότερων αδειών εργασίας και χαμηλότερων ορίων για να δελεαστούν ακόμη περισσότεροι ξένοι πολίτες να κατευθυνθούν στη Γερμανία και να αναζωογονηθεί η ταλαιπωρημένη οικονομία της.

Οι δηλώσεις του Χάμπεκ έρχονται σε μια εποχή που η συντριπτική πλειοψηφία των Γερμανών πολιτών έχει απογοητευτεί από τις φιλελεύθερες μεταναστευτικές πολιτικές της τρέχουσας και της προηγούμενης ομοσπονδιακής κυβέρνησης.

Μια δημοσκόπηση του ARD-DeutschlandTrend που δημοσιεύτηκε στα τέλη του περασμένου μήνα αποκάλυψε ότι σχεδόν τα δύο τρίτα (64 τοις εκατό) των ερωτηθέντων ήθελαν η Γερμανία να δέχεται λιγότερους μετανάστες με το ίδιο ποσοστό να θεωρεί πως η χώρα αντιμετωπίζει περισσότερα μειονεκτήματα παρά πλεονεκτήματα όσον αφορά τη μετανάστευση. 

Σχεδόν τα τρία τέταρτα (73 τοις εκατό) των ερωτηθέντων πίστευαν ότι η διανομή και η στέγαση των μεταναστών στη χώρα γίνεται είτε μάλλον κακώς είτε πολύ κακώς, σε σύγκριση με μόλις το 19 τοις εκατό που θεώρησε ότι αυτό έγινε καλά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail