Απόβαση της LADA στην Αιθιοπία

Yelena Afonina/TASS
Freepen.gr - Η Αιθιοπία θα ξεκινήσει την παραγωγή ρωσικών αυτοκινήτων Lada στο έδαφός της για την αφρικανική αγορά, δήλωσε ο πρέσβης της δημοκρατίας στη Ρωσία Cham Ugala Uriat σε συνέντευξή του στο TASS.

"Θα δούμε ρωσικά αυτοκίνητα Lada σε γειτονικές χώρες στο εγγύς μέλλον, επειδή [η Avtovaz] έχουν ήδη υπογράψει συμφωνία με μία από τις αιθιοπικές εταιρείες", είπε, προσθέτοντας ότι αυτά τα αυτοκίνητα θα παράγονται στην Αιθιοπία.

Συγκεκριμένα, ρωσικά αυτοκίνητα ενδέχεται να προμηθεύονται το Σουδάν και το Νότιο Σουδάν, η Κένυα και η Σομαλία, είπε ο διπλωμάτης και εξέφρασε την ελπίδα ότι η παραγωγή θα ξεκινήσει στο εγγύς μέλλον. Άλλοι Ρώσοι κατασκευαστές αυτοκινήτων "δείχνουν ενδιαφέρον τώρα να πάνε στην Αιθιοπία για να κατασκευάσουν γραμμές συναρμολόγησης", σημείωσε. Δύο ακόμη εταιρείες πραγματοποιούν διαβουλεύσεις με την αιθιοπική πλευρά για αυτό το θέμα, είπε ο πρέσβης.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail