Frontex: Μόνο το 8% των παράνομων μεταναστών της ΕΕ ήταν γυναίκες πέρυσι

ΑΡ Ρhoto/Εmiliο Μοrenatti
Freepen.gr -
Πέρυσι, η συντριπτική πλειονότητα των μεταναστών που ήρθαν παράνομα στην Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν άνδρες, με το ποσοστό των γυναικών να είναι μόνο 8%, ανέφερε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνόρων Frontex στην έκθεση ανάλυσης κινδύνου του 2023-2024, γράφει το REMIX.

Η ηγετική ομάδα υπηκόων ήταν Αφγανοί (33 τοις εκατό) ακολουθούμενοι από Σύριους (15 τοις εκατό) και Τούρκους (10 τοις εκατό).

Η έκθεση της Frontex προειδοποίησε επίσης ότι οι παράνομες είσοδοι είναι πιθανό να αυξηθούν περαιτέρω το επόμενο έτος:

«Υπάρχουν πολλά να υποδηλώσουν πως η λαθραία είσοδος μπορεί να αυξηθεί τον επόμενο χρόνο, σύμφωνα με την αναμενόμενη υψηλότερη μεταναστευτική πίεση στα εξωτερικά σύνορα της ΕΕ γενικά», ανέφερε. «Ταυτόχρονα, η αυξημένη κυκλοφορία οχημάτων σε επιλεγμένα σημεία διέλευσης των συνόρων (για να μην αναφέρουμε πιθανές αλλαγές συνθηκών κατά τη διέλευση χερσαίων BCPs κατά την εισαγωγή του συστήματος εισόδου-εξόδου) αυξάνει τις πιθανότητες παράνομοι μετανάστες να παραμείνουν απαρατήρητοι, συχνά σε κίνδυνο για τη ζωή και απάνθρωπες συνθήκες».

Η έκθεση επεσήμανε επίσης ότι οι παράνομοι εισερχόμενοι προέρχονται από χώρες (κυρίως Αφγανιστάν και Συρία) «όπου μπορεί να αναμένονται μερικές από τις μεγαλύτερες αυξήσεις στις μετακινήσεις προς την Ευρώπη».

Η Frontex ανέφερε επίσης ότι εκτός από την παράνομη μετανάστευση, υπήρξε επίσης πολλαπλασιασμός των δικτύων λαθρεμπορίου ναρκωτικών στην Ευρωπαϊκή Ένωση, με τις αναφερόμενες κατασχέσεις ναρκωτικών το 2022 να ανέρχονται σε 1.898 περιπτώσεις και 252 τόνους παράνομων ναρκωτικών.

Για χρόνια, οι επικριτές της μαζικής μετανάστευσης έχουν σημειώσει ότι οι περισσότεροι από τους παράνομους μετανάστες που έρχονται στην Ευρώπη είναι άνδρες σε ηλικία μάχης, σε έντονη αντίθεση με την πλειοψηφία των γυναικών που ήρθαν από την Ουκρανία όταν ξέσπασε ο πόλεμος. Επιπλέον, η συντριπτική πλειονότητα αυτών των ανδρών είναι οικονομικοί μετανάστες που δε διαφεύγουν από πόλεμο ή διώξεις.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail