Μόνη Ελπίδα στον Έλληνα είναι το διαβατήριο

pixabay / JoshuaWoroniec
Πριν πολλές δεκαετίες ο λαϊκός συνθέτης Κώστας Σκαρβέλης έγραφε το ρεμπέτικο τραγούδι: «Τρεις μέρες βασανίζομαι με τον Αμερικάνο για να του στήσω μηχανή το κόλπο να του κάνω». Ήταν οι εποχές που οι φτωχοί Έλληνες, κοιτούσαν να αρπάξουν κανένα δολάριο από τους Αμερικανούς για να επιβιώσουν στην Ελληνική πραγματικότητα. Σήμερα τα πράγματα έχουν αλλάξει δραματικά.

Θόδωρος Γαλανόπουλος

Η χώρα μας καταχρεωμένη, καθοδηγείται από τράπεζες αμερικανικές και γερμανικές, αρπάζει τα σπίτια του κοσμάκη για ένα κομμάτι ψωμί, επιβάλλει εξωτερική πολιτική αυτήν ακριβώς που θέλει, εντελώς διαφορετική από τα πιστεύω των Ελλήνων πολιτών, και φυσικά όπως είναι φανερό, τοποθετεί και αρχηγούς κομμάτων, όχι απλώς της αρεσκείας τους, αλλά υπό τις διαταγές τους. Και σε κόμματα, που ακόμα πιστεύουν κάποιοι αγαθοί ψηφοφόροι ότι είναι αριστερά.

Οι αποφάσεις πρέπει να είναι όπως ακριβώς θέλουν. Δεν μπορεί να γλιτώσει ο πολίτης ψηφοφόρος από πουθενά. Δεξιά να πάει, δικοί τους. «Αριστερά», δικοί τους.. κέντρο; Όπου φυσήξει ο άνεμος και αυτοί  δικοί τους. Φωνές αντίστασης καμία. Δημοσιογραφία; Οι γυμνοσάλιαγκες έχασαν τη δουλειά τους, τους την πήραν τα τηλεοπτικά κανάλια. Άνθρωποι του πνεύματος; Ανύπαρκτοι βαλτωμένοι και αποκαμωμένοι.

Επιχειρηματίες που αγαπούν την Ελλάδα; Συμβιβασμένοι και φοβισμένοι μπροστά στο τέρας που έχει μέσα στο στόμα του τη χώρα μας. Συνδικαλισμός; Νιώθουν τόσο μικροί και ανύπαρκτοι που δεν μπορούν να κινητοποιήσουν ούτε τους ίδιους τους εαυτούς τους. 

Μόνη Ελπίδα στον Έλληνα (όπως το διάβασα και στο διαδίκτυο) είναι το διαβατήριο… Φυσικά πουθενά  δεν είναι καλά όπως στην πατρίδα σου, όταν και αυτή η πατρίδα σε αγαπά και δεν είναι όπως την έχουν καταντήσει. Μόνο με ήλιο και θάλασσα δεν ζεις..Πρέπει να αντέξεις καταστροφικές πολιτικές, ενοίκια, ΔΕΗ, εργασία, Μητσοτάκη, Κασελάκη και Ανδρουλάκη… Αυτοί δε φεύγουν, οπότε εμείς δρόμο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail