Το αντιμεταναστευτικό FPÖ της Αυστρίας άγγιξε το 30% στις δημοσκοπήσεις

εικόνα FPÖ
Freepen.gr -
Το Κόμμα Ελευθερίας της Αυστρίας (FPÖ) έχει προβάδισμα στην τελευταία δημοσκόπηση με το ένα τρίτο των Αυστριακών να δηλώνουν την υποστήριξή τους στο δεξιό κόμμα ενόψει των εκλογών του επόμενου έτους.

Το κόμμα του πρώην υπουργού Εσωτερικών Χέρμπερτ Κικλ βρίσκεται στο 30%, αρκετά μπροστά από τους Σοσιαλδημοκράτες (SPÖ) και το κυβερνών Αυστριακό Λαϊκό Κόμμα (ÖVP) με 23 τοις εκατό και 22 τοις εκατό, αντίστοιχα.

Η έρευνα, που διεξήχθη από το ερευνητικό ινστιτούτο Lazarsfeld Gesellschaft για λογαριασμό της εφημερίδας Österreich , έδειξε ότι ο εταίρος του συνασπισμού του ÖVP, οι Πράσινοι, συγκέντρωσε μόλις το 10 τοις εκατό των ψήφων, πράγμα που σημαίνει πως τα σημερινά κυβερνώντα κόμματα θα συγκεντρώσουν την υποστήριξη μόνο του 32 τοις εκατό όλων των Αυστριακών, καθιστώντας σχεδόν αδύνατη την επιστροφή της σημερινής κυβέρνησης στην εξουσία.

Ο μόνος βιώσιμος συνασπισμός που θα μπορούσε να απολαύσει κοινοβουλευτική πλειοψηφία θα ήταν το ÖVP και το FPÖ με το σημερινό κυβερνητικό κόμμα ως κατώτερο εταίρο.
 
Ωστόσο, το FPÖ αντιμετωπίζει σημαντική αντίθεση από το πολιτικό ρεύμα της χώρας και όλα τα μεγάλα πολιτικά κόμματα έχουν δεσμευτεί να μην εκλέξουν τον αρχηγό του ως καγκελάριο εάν επιστρέψει στο κοινοβούλιο ως το μεγαλύτερο κόμμα.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail