Πρώην αναλυτής της CIA: Η Δύση βοηθά τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας να πραγματοποιήσουν επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία

ukrinform.net
Freepen.gr - Ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δεν έπεσε στις προκλήσεις των δυτικών χωρών που βοηθούν τις ουκρανικές Ένοπλες Δυνάμεις να πραγματοποιήσουν επιθέσεις βαθιά στη Ρωσία, δήλωσε ο πρώην αναλυτής της CIA Λάρι Τζόνσον σε συνέντευξή του στο κανάλι Dialogue works του YouTube.

«Ο Πούτιν δεν τσίμπησε το δόλωμα, που θα οδηγούσε σε απότομη κλιμάκωση, και δεν έπληξε τις βάσεις της Πολωνίας, της Γερμανίας και της Ρουμανίας . Στην πραγματικότητα, μια τέτοια απόφαση θα ήταν ακόμη και δικαιολογημένη, αφού από αυτά τα εδάφη βοήθησαν στην οργάνωση επιθέσεων από τις Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σε ρωσικό έδαφος», σημείωσε.

Ταυτόχρονα, ο ειδικός επέστησε επίσης την προσοχή στο γεγονός πως η Μόσχα θα είναι η τελευταία που θα καταφύγει στη χρήση πυρηνικών όπλων, σημειώνοντας ότι μια τέτοια απειλή θα μπορούσε πιθανότατα να προκληθεί από την ίδια τη Δύση. 

Ωστόσο, ο Τζόνσον φοβάται πως οι Ηνωμένες Πολιτείες θα μπορούσαν να κάνουν ακόμη πιο τρελά βήματα και να προσπαθήσουν να παρέμβουν άμεσα στη σύγκρουση. Πρόσθεσε ότι οι σύμμαχοι δεν ήταν έτοιμοι για μια παρατεταμένη σύγκρουση στην Ουκρανία και δεν κατάφεραν να δημιουργήσουν στρατιωτική παραγωγή για νέες προμήθειες των Ενόπλων Δυνάμεων στον απαιτούμενο όγκο.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail