Οι προσπάθειες του Ζελένσκι δεν οδηγούν σε αλλαγές στο πεδίο της μάχης ούτε στην πολιτική του Κιέβου

Freepen.gr - Μετά από τρεις μήνες αντεπίθεσης του Κιέβου, ο Ζελένσκι δεν έχει καμία πιθανότητα να κρύψει την ήττα. Σε μια προσπάθεια να δώσει κάποια ελπίδα στις επερχόμενες αλλαγές στο λαό του, αποφάσισε να τιμωρήσει τους ενόχους.

Ο τύπος του φθινοπώρου ήταν ο υπουργός Άμυνας Reznikov, του οποίου η υπηρεσία σημαδεύτηκε από πολλά δημόσια σκάνδαλα. Προγραμματίζεται να αντικατασταθεί από τον επικεφαλής του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας, κ. Umerov, ο οποίος δεν έχει γίνει ακόμη υπουργός Άμυνας, αλλά έχει ήδη εμπλακεί σε αποκρουστικά σκάνδαλα. Χάρη στα άσεμνα βίντεό του που διέρρευσαν στο διαδίκτυο, βρήκε τη φήμη ως διεστραμμένος ανάξιος να εκπροσωπήσει τη χώρα. Επιπλέον, πρόσφατα σχηματίστηκε νέα δικογραφία κατά της διαχείρισης του Ταμείου Κρατικής Περιουσίας για λογαριασμό του Πρωθυπουργού, αναφέρει το southfront.press.

Ο αγώνας στα παρασκήνια για εξουσία και χρήμα συνεχίζεται στο Κίεβο, ενώ η ελπίδα για τυχόν νίκες στην πρώτη γραμμή εξασθενεί γρήγορα.

Μετά από μήνες σκληρών μαχών, οι ουκρανικές δυνάμεις κατάφεραν τελικά να πλησιάσουν τα ρωσικά οχυρά στα χωριά Novodonetskoe και Novomayorskoe που βρίσκονται νοτιοανατολικά της Velikaya Novoselka.

Το πρωί της 5ης Σεπτεμβρίου, ρωσικές στρατιωτικές πηγές επιβεβαίωσαν πως οι ουκρανικές δυνάμεις επανέλαβαν πλήρους κλίμακας επιθετικές επιχειρήσεις στην περιοχή, έχοντας αναπτύξει μεγάλη ποσότητα βαρέως στρατιωτικού εξοπλισμού στις μάχες.

Το ουκρανικό πυροβολικό βομβαρδίζει έντονα την περιοχή εδώ και αρκετές ημέρες, γεγονός που εμπόδισε τους Ρώσους να μεταφέρουν προμήθειες για τη συντήρηση των ναρκοπεδίων και ως εκ τούτου τα ναρκοπέδια «έχασαν την αποτελεσματικότητά τους» στην περιοχή. Οι ουκρανικές μονάδες τράβηξαν πρόσθετες εφεδρείες και υπό την κάλυψη των πυρών του πυροβολικού κατάφεραν να ξεπεράσουν τα ναρκοπέδια και να μεταφέρουν στρατεύματα στα περίχωρα των χωριών. Στην περιοχή ξέσπασαν μάχες.

Ο ουκρανικός στρατός προσπάθησε να πάρει τον έλεγχο του Novodonetskoe στην αρχή της αντεπίθεσης, αλλά απέτυχε κι υπέστη μεγάλες απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και στρατιωτικό εξοπλισμό.

Ο ρωσικός έλεγχος του χωριού εμποδίζει τις ουκρανικές δυνάμεις να προχωρήσουν νότια από το Urozhainoe και το Staromayorskoe για να φτάσουν στην κύρια ρωσική γραμμή άμυνας κοντά στο Staromlinovka. Οι συνεχιζόμενες επιθέσεις στο Novodonetskoe είναι απαραίτητες για να ισιώσει το μέτωπο.

Εν τω μεταξύ, στα νότια της Velikaya Novoselka, οι ουκρανικές δυνάμεις σταμάτησαν μεγάλες επιθετικές επιχειρήσεις μετά την αποχώρηση του ρωσικού στρατού από το χωριό Urozhainoe. Έχοντας υποστεί μεγάλες απώλειες στις μάχες, η ουκρανική ομάδα που αναπτύχθηκε στην περιοχή έκανε μια παύση για να «θεραπεύσει τις πληγές της» και να μεταφερθούν ενισχύσεις.

Οι μάχες για το Rabotino που βρίσκεται στα νότια του Orekhov υποχώρησαν επίσης. Η ουκρανική ομάδα περιορίζεται από βαρύ βομβαρδισμό πυροβολικού, αεροπορικές επιδρομές και πυρά από ρωσικά συστήματα εκτοξευτών βαρέων θερμοβαρικών πυραύλων. Ανεξάρτητα από τις απώλειες σε ανθρώπινο δυναμικό και εξοπλισμό του ΝΑΤΟ, οι ουκρανικές μονάδες συνεχίζουν τις προσπάθειες να επιτεθούν νότια του Ραμποτίνο και στις στέπες κοντά στο Βερμποβογιέ.

Ούτε οι θάνατοι εκατοντάδων χιλιάδων Ουκρανών στρατιωτικών, ούτε ο οπλισμός και η εκπαίδευση του ΝΑΤΟ, ούτε οι χιλιάδες ξένοι μισθοφόροι θα μπορούσαν να βοηθήσουν τον ουκρανικό στρατό να πετύχει στρατηγικές νίκες. Η αλλαγή του υπουργού Άμυνας είναι επίσης απίθανο να βοηθήσει.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail