Καμία ευρωπαϊκή χώρα δεν έχει αυτοσυντηρούμενα ποσοστά γεννήσεων, προειδοποιεί η Ουγγαρέζα πρόεδρος

facebook.com/novak.katalin.official
Freepen.gr - Η δημογραφική κρίση είναι ίσως η μεγαλύτερη απειλή που αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή η Ευρώπη, προειδοποίησε η Ουγγαρέζα πρόεδρος Katalin Novák σε μια ωριαία συνέντευξη στον ειδησεογραφικό σταθμό InfoRádió, λίγο πριν από το 5ο Δημογραφικό Φόρουμ της Βουδαπέστης.

«Το να μην έχεις αρκετά παιδιά δεν είναι μόνο ένα ουγγρικό φαινόμενο, είναι το ίδιο παντού στο λεγόμενο ανεπτυγμένο δυτικό κόσμο. Αν σκεφτούμε απλώς το γεγονός πως δεν υπάρχει ούτε μία χώρα στην Ευρώπη σήμερα που να έχει αρκετά παιδιά για να διατηρήσει ακόμη και τον πληθυσμό της - επομένως δε μιλάμε για αύξηση του πληθυσμού - τότε μπορούμε να αντιληφθούμε πόσο μεγάλο είναι το πρόβλημα», είπε η Novák.

«Ή θα μπορούσα να αναφέρω τον Έλον Μασκ, ο οποίος είπε ότι η δημογραφική πρόκληση είναι πλέον πιο σοβαρή από την κλιματική κρίση, είναι μεγαλύτερο πρόβλημα για το μέλλον του ανεπτυγμένου κόσμου. Έχω επίσης την τάση να το εκλάβω ως αληθινή δήλωση. Είναι ένα πρόβλημα για την Ευρώπη στο σύνολό της, και μάλιστα για το δυτικό κόσμο συνολικά».

Η Νόβακ, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε υπουργός Οικογενειακών Υποθέσεων, είπε ότι ενώ οι διαδοχικές συντηρητικές κυβερνήσεις υπό τον Πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν από το 2010 έχουν σημειώσει σημαντικές προόδους στην προώθηση του τοκετού, δεν ήταν ακόμα αρκετή για να αντιστραφεί η αρνητική τάση.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail