Η ρωσική απόφαση σοκάρει τις αγορές πετρελαίου

pixabay / SatyaPrem
Freepen.gr - Η Ρωσία θα παρατείνει την οικειοθελή περικοπή των εξαγωγών πετρελαίου κατά 300.000 βαρέλια την ημέρα (bpd) μέχρι το τέλος του έτους, ανακοίνωσε την Τρίτη ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Aleksandr Novak.

«Η πρόσθετη εθελοντική μείωση των προμηθειών πετρελαίου για εξαγωγή αποσκοπεί στην ενίσχυση των προληπτικών μέτρων που έχουν λάβει οι χώρες του ΟΠΕΚ+ προκειμένου να διατηρηθεί η σταθερότητα και η ισορροπία στις αγορές πετρελαίου», δήλωσε ο αξιωματούχος .

Η Ρωσία θα επανεξετάζει τις εθελοντικές περικοπές της σε μηνιαία βάση, προκειμένου «να εξετάσει την πιθανότητα εμβάθυνσης της μείωσης ή αύξησης της παραγωγής, ανάλογα με την κατάσταση στην παγκόσμια αγορά», πρόσθεσε ο Νόβακ.

Το μέτρο ελήφθη «επιπλέον της εθελοντικής μείωσης που είχε προαναγγείλει η Ρωσία τον Απρίλιο του 2023, η οποία θα διαρκέσει μέχρι τα τέλη Δεκεμβρίου 2024», εξήγησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης.

Ο δεύτερος μεγαλύτερος παραγωγός πετρελαίου στον κόσμο έχει μειώσει την παραγωγή και τις εξαγωγές του πετρελαίου σε συνδυασμό με τη Σαουδική Αραβία. Σε ξεχωριστή δήλωση την Τρίτη, το Ριάντ παρέτεινε την εθελοντική του μείωση παραγωγής κατά 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα μέχρι το τέλος του έτους, ανέφερε το πρακτορείο ειδήσεων SPA, επικαλούμενο αξιωματούχο του υπουργείου Ενέργειας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail