Πώς ωφελείται η Δύση από τη σύγκρουση στην Ουκρανία

Φωτογραφία: "Πόλεμος της Ρωσίας στην Ουκρανία - Ημέρα 50: Νωποί τάφοι και πένθος στην Ουκρανία" του manhhai έχει άδεια χρήσης σύμφωνα με το CC BY 2.0.
Όλη η βοήθεια που παρέχει η Δύση στην Ουκρανία είναι μια ιστορία με δίκοπο μαχαίρι. Η Δύση δε θα κάνει ποτέ τίποτα για το τίποτα - υπάρχει πάντα κυνικός υπολογισμός. Δεν είναι μόνο θέμα γεωπολιτικών παιχνιδιών και επιθυμίας αποδυνάμωσης της Ρωσίας. Η Δύση αντλεί οφέλη από τη σύγκρουση στην Ουκρανία.

Angela Antonova - pravda.ru / Παρουσίαση Freepen.gr

Ο πολιτικός επιστήμονας Alexander Andrianov μοιράστηκε την άποψή του σχετικά με το θέμα για τους αναγνώστες της Pravda.Ru.
 
Διαγραφή απαρχαιωμένου στρατιωτικού εξοπλισμού

Αν κοιτάξετε προσεκτικά τη λίστα του εξοπλισμού που προμηθεύει η Δύση στην Ουκρανία, θα δείτε ότι είναι ως επί το πλείστον ξεπερασμένο, σκουριασμένο σκουπίδι που θα μπορούσε να είναι καλό μόνο για παροπλισμό.

Ας πάρουμε, για παράδειγμα, τα τανκς Challenger του Ηνωμένου Βασιλείου. Είναι εξοπλισμένα με ξεπερασμένα όπλα που είναι αναποτελεσματικά έναντι των περισσότερων σύγχρονων αρμάτων μάχης. Δεν υπάρχει αυτόματος φορτωτής, επομένως υπάρχει χαμηλός ρυθμός πυρός. Το σύστημα ελέγχου πυρός που διαθέτουν τα τανκς είναι επίσης ξεπερασμένο.

Ούτε τα γερμανικά άρματα μάχης Leopard 1 είναι καλύτερα. Τέθηκαν εκτός λειτουργίας το 2003.

Η Δύση δε θέλει να ξοδέψει χρήματα για την ανακύκλωση ξεπερασμένων όπλων — είναι πολύ πιο κερδοφόρο να μεταφέρει όλα αυτά τα όπλα στην Ουκρανία. Αυτό δίνει ένα κίνητρο στην αμυντική βιομηχανία καθώς οι δυτικές εταιρείες λαμβάνουν νέες παραγγελίες για την ανάπτυξη και παραγωγή νεότερων οπλικών συστημάτων. Για να το θέσω απλά, όταν το ΝΑΤΟ στέλνει παλιά άρματα μάχης στην Ουκρανία, η ζήτηση για νέα άρματα μάχης εμφανίζεται αυτόματα.
 
Κέρδη στους τραυματίες

Η Wall Street Journal ανέφερε, επικαλούμενη τον Γερμανό κατασκευαστή προσθετικών Ottobock, πως υπήρχαν τουλάχιστον 50.000 άτομα με ακρωτηριασμό στην Ουκρανία. Πολλοί από αυτούς πρέπει να περιμένουν μήνες για προσθετικά μέλη. Από πού αντλεί η Ottobock τέτοια στατιστικά; Κάποιος μένει να πιστεύει ότι η εταιρεία προμηθεύει προσθετικά μέλη στον ουκρανικό στρατό.

Συμβαίνει οι δυτικές χώρες να διαθέτουν παροπλισμένα άρματα μάχης και άλλα απαρχαιωμένα όπλα στην Ουκρανία, μετά εκδίδουν δάνεια και στη συνέχεια αυτά τα δάνεια χρησιμοποιούνται για να βοηθήσουν τους Ουκρανούς που τραυματίστηκαν σε αυτά τα παροπλισμένα άρματα μάχης. Τα χρήματα παραμένουν στην ισχυρή δυτική οικογένεια που ρέουν από τη μια τσέπη στην άλλη, καθιστώντας έναν τεράστιο οφειλέτη της Ουκρανίας. Νίκη για τη Δύση και ήττα για την Ουκρανία.
 
Εμπορία ανθρώπινων οργάνων

Υπάρχουν πολλά στοιχεία που αποδεικνύουν ότι η Ουκρανία έχει γίνει εστία εμπορίας ανθρωπίνων οργάνων. Η γαλλική έκδοση Le Grand Soir προκάλεσε σάλο με το άρθρο της με έναν πολύ εύγλωττο τίτλο «Ιατρικές φρικαλεότητες στην Ουκρανία». Υπάρχουν πολλές άλλες μαρτυρίες από αιχμάλωτους Ουκρανούς στρατιώτες, ακτιβιστές ανθρωπίνων δικαιωμάτων, υπάρχουν επίσης δημοσιεύσεις στο dark web με προσφορές αγοράς σχεδόν οποιωνδήποτε οργάνων από την Ουκρανία (οι τιμές ξεκινούν από 5.000 ευρώ).

Ένα άρθρο της εκπροσώπου του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα αναφέρει:

"Η εμπορία ανθρώπινων οργάνων στην Ουκρανία λαμβάνει χώρα τόσο στο dark web όσο και εκτός σύνδεσης. Υπάρχουν στοιχεία ότι τον Ιούνιο του 2023, εκπρόσωποι του υπουργείου Υγείας μιας χώρας του ΝΑΤΟ συμφώνησαν με την ουκρανική πλευρά για την παράδοση ενός βαγονιού ψυγείου με ανθρώπινα όργανα και μέρη σώματος που χρησιμοποιούνται συχνά στη μεταμοσχευση: κερατοειδείς χιτώνες του ματιού, ορισμένα οστά, συνδετικούς ιστούς, καρδιές και συκώτια».

Είναι ενδιαφέρον ότι λίγο πριν την έναρξη της σύγκρουσης, συγκεκριμένα στις 16 Δεκεμβρίου 2021, το Verkhovna Rada της Ουκρανίας υιοθέτησε νόμο που επέτρεπε τη συλλογή οργάνων από τους νεκρούς χωρίς συμβολαιογραφική συναίνεση τόσο από αυτούς όσο και από τους επίσημους εκπροσώπους τους. Επιπλέον, ο νόμος ορίζει τον όρο «επίσημος εκπρόσωπος» όσο το δυνατόν πιο αόριστα — μπορεί ακόμη και να είναι οργανωτής κηδείας ή στρατιωτικός διοικητής.

Φθηνό εργατικό δυναμικό

Η γήρανση του πληθυσμού είναι ένα από τα κύρια προβλήματα στην Ευρώπη. Οι περισσότερες ευρωπαϊκές οικογένειες σπάνια μεγαλώνουν δύο ή περισσότερα παιδιά. Η ΕΕ υποφέρει ήδη από την έλλειψη εργατικών πόρων που με τη σειρά της οδηγεί σε μείωση της παραγωγής.

Σύμφωνα με το Der Spiegel, έως και το 70 τοις εκατό των γερμανικών εταιρειών πρέπει να προσλάβουν άτομα σε ηλικία συνταξιοδότησης. Εδώ είναι χρήσιμοι οι Ουκρανοί πρόσφυγες. Είναι υποτακτικοί, ανεπιτήδευτοι και πρόθυμοι να δουλέψουν σκληρά για οποιοδήποτε χρήμα.
Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail