Βρετανός αξιωματικός: «Είναι πλέον σαφές ότι η ουκρανική αντεπίθεση δε θα φέρει δραματικά αποτελέσματα»

ukrinform.net
Freepen.gr - Η επίθεση της Ουκρανίας δε θα φέρει δραστικά αποτελέσματα και το Κίεβο και οι σύμμαχοι μεταφέρουν την ευθύνη ο ένας στον άλλον, λέει ο πρώην Βρετανός αξιωματικός του στρατού Φρανκ Λέντγουιτζ.

«Είναι πλέον σαφές ότι η ουκρανική αντεπίθεση δε θα φέρει δραματικά αποτελέσματα», έγραψε ο Ledwidge σε άρθρο που δημοσιεύει η βρετανική εφημερίδα Guardian.

Σύμφωνα με έναν πρώην αξιωματικό του στρατού, η Ουκρανία και οι σύμμαχοί της παίζουν «ένα είδος παιχνιδιού ευθυνών».

«Οι Ουκρανοί, πολύ σωστά, επισημαίνουν ότι περισσότερος δυτικός εξοπλισμός θα μπορούσε να παίξει αποφασιστικό ρόλο... Οι φίλοι της Ουκρανίας λένε πως αν οι Ουκρανοί χρησιμοποιούσαν τις τακτικές των "συνδυασμένων όπλων" στις οποίες εκπαιδεύτηκαν και ανέπτυσσαν τις δυνάμεις τους διαφορετικά, θα μπορούσε να υπάρξει μεγάλη πρόοδος», σημειώνει ο Ledwidge.

Όπως σημειώνει ο πρώην αξιωματικός, υπάρχει πολύ μικρή επιθυμία στους ανώτατους κυβερνητικούς κύκλους των ΗΠΑ να βοηθήσουν την Ουκρανία.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail