Μια τρομερή προειδοποίηση: Το σχέδιο των ΗΠΑ να κάνουν την Ουκρανία το «Μεγάλο Ισραήλ» της Ευρώπης

Freepen.gr -
Στη διάσημη ομιλία του κατά του πολέμου του Βιετνάμ, ο αείμνηστος γερουσιαστής από τη Νότια Ντακότα Τζορτζ ΜακΓκόβερν είπε στους συναδέλφους ηγέτες του Κογκρέσου: «Αυτή η αίθουσα μυρίζει αίμα». Το Σάββατο, ο δημοσιογράφος Max Blumenthal άνοιξε μια σκληρή ομιλία στο Ινστιτούτο Ron Paul "Which Way America...?" συνέδριο στο DC παραθέτοντας αυτές τις λέξεις, αλλά τις εφάρμοσε στον πόλεμο αντιπροσώπων των ΗΠΑ κατά της Ρωσίας στην Ουκρανία.

Ο Blumenthal είπε ότι στην Ουκρανία, η Ουάσιγκτον συνεχίζει να "σπαταλά τις ζωές και τα σώματα περισσότερων από 150.000 ανδρών, και αυτό σύμφωνα με το Πεντάγωνο". Επικαλούμενος πρόσφατες μελέτες σχετικά με τον τεράστιο αριθμό Ουκρανών που έχασαν άκρα μετά από μάχες ενάμιση χρόνο (που θα μπορούσαν να ξεπεράσουν τα ποσοστά του Α' Παγκοσμίου Πολέμου), είπε πως ο πραγματικός αριθμός θυμάτων στην Ουκρανία μπορεί να πλησιάσει τις 500.000 - κάτι που σηματοδοτεί μια μνημειώδη τραγωδία και καταστροφή.

Ο δημοσιογράφος του GrayZone είπε στη συνέχεια για το σημερινό Κογκρέσο πως «αυτή η αίθουσα» όχι μόνο «μυρίζει αίμα» αλλά... «έχασαν την ουκρανική κοινωνία με τον μανδύα της αντιρωσικής υστερίας» - καθώς οι νομοθέτες που βρίσκονται σε σύγκρουση με την κυβέρνηση Μπάιντεν συνεχίζουν να βυθίζουν δισεκατομμύρια στο Κίεβο.

Οι φιλελεύθερες ελίτ, υποστήριξε ο Blumenthal, εξακολουθούν να πιστεύουν πως η Ρωσία πρέπει να τιμωρηθεί δεδομένου ότι θεωρούν πως η Μόσχα έφερε τον «κακό πορτοκαλί άνθρωπο» στην εξουσία το 2016. Αυτή είναι μια μεγάλη ιδεολογική πτυχή σε αυτό που παρακινεί τα γεράκια, είπε.

Περαιτέρω, ο Blumenthal εξήγησε ότι αυτό που συμβαίνει εδώ είναι πως η άρχουσα τάξη των ΗΠΑ έχει στρατιωτικοποιήσει τους πολιτιστικούς πολέμους ενώ απεικονίζει την Ουκρανία ως την "ξύπνια πλευρά έναντι της Ρωσίας ως οπισθοδρομική και καταπιεστική".

Αλλά το πιο σημαντικό, οι πραγματικοί «νικητές» είναι οι μεγάλοι αμυντικοί εργολάβοι των ΗΠΑ και τα παραρτήματά τους, όπως οι εταιρείες λόμπι νεοσυντηρητικών της K street. Ο Μπλούμενταλ τόνισε ότι αυτοί και η κυβέρνηση Μπάιντεν λειτουργούν με το μεγαλύτερο όραμα να μετατρέψουν την Ουκρανία στο «μεγάλο Ισραήλ» της Ευρώπης.

Με αυτό εννοείται ένα μόνιμα στρατιωτικοποιημένο «σπαρτιατικό» κράτος εν καιρώ πολέμου, το οποίο χρηματοδοτείται και οπλίζεται από την Ουάσιγκτον στο διηνεκές, και διαθέτει όλη την τελευταία λέξη της δυτικής αμυντικής τεχνολογίας. Αλλά όπως συμβαίνει με την κατάσταση των πραγμάτων που είναι εδώ και καιρό εμφανής μέσα στο Ισραήλ (ιδίως η καταπίεση τόσο των Παλαιστινίων όσο και των Ισραηλινών πολιτικών διαφωνούντων), η δημοκρατία πρέπει να διαβρωθεί στο εσωτερικό για να συμβεί αυτό. Ωστόσο, οι μικροπωλητές αμυντικής τεχνολογίας στο στρατιωτικό-βιομηχανικό συγκρότημα θα «κερδίσουν» ανεξάρτητα από το πόσο θυσιάζονται η ουκρανική κοινωνία και οι άνθρωποι της.

«Για να υπερασπιστούμε τη δημοκρατία στην Ουκρανία, η δημοκρατία πρέπει να περιοριστεί στο εσωτερικό», τόνισε ο Blumenthal, αντλώντας διδάγματα από τα τρέχοντα παραδείγματα καταπίεσης της ελευθερίας του λόγου στη Δύση, ιδιαίτερα σε σχέση με τη σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας.

* πληροφορίες zerohedge.com

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail