Οι ΗΠΑ θα ρίξουν κι άλλα όπλα αξίας 600 εκατομμυρίων δολαρίων στον πόλεμο της Ουκρανίας

Μια εναέρια άποψη δείχνει καταστροφές στην πόλη Bakhmut στην πρώτη γραμμή στην περιοχή του Ντόνετσκ της Ουκρανίας, σε αυτήν την εικόνα φυλλαδίου που κυκλοφόρησε στις 21 Μαΐου 2023.
Freepen.gr - Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοίνωσαν ότι θα παράσχουν επιπλέον βοήθεια 600 δολαρίων σε όπλα για την Ουκρανία, εμβαθύνοντας την εμπλοκή της στον πόλεμο σε πείσμα των επανειλημμένων προειδοποιήσεων της Ρωσίας.

Το Πεντάγωνο ανέφερε την Πέμπτη, όπως αποκάλεσε, ότι το πακέτο βοήθειας για την ασφάλεια της Ουκρανίας περιλαμβάνει πυρομαχικά κατεδάφισης και εξοπλισμό εκκαθάρισης ναρκών, καθώς και πυρομαχικά πυροβολικού, μεταδίδει το presstv.ir.

Το πακέτο εμπίπτει στην Πρωτοβουλία για την Ασφάλεια της Ουκρανίας (USAI), βάσει της οποίας η Ουάσιγκτον προμηθεύεται εξοπλισμό από το Πεντάγωνο ή τους εταίρους αντί να αντλεί από αμερικανικά αποθέματα.

Το πακέτο θα «υποστηρίξει τις ανάγκες της Ουκρανίας στο πεδίο της μάχης» και καταδεικνύει την «αταλάντευτη υποστήριξη των ΗΠΑ προς την Ουκρανία», ανέφερε σε ανακοίνωσή του το Πεντάγωνο.

Η ανακοίνωση ήρθε μια ημέρα αφότου η Ουάσιγκτον υποσχέθηκε πάνω από 1 δισεκατομμύριο δολάρια σε στρατιωτική και ανθρωπιστική βοήθεια για το Κίεβο.

Η Ουάσιγκτον δήλωσε την Τετάρτη πως τα αμφιλεγόμενα πυρομαχικά απεμπλουτισμένου ουρανίου αποτελούν μέρος του νέου πακέτου βοήθειας για την ασφάλεια, παρά τις παγκόσμιες ανησυχίες για σοβαρά προβλήματα υγείας που προκαλούνται από τέτοια πυρομαχικά.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail