Η άθλια συμφωνία μεταξύ του FBI και big tech μόλις ήρθε στο προσκήνιο

Αν παρακολουθείτε στενά τον πόλεμο της Ουκρανίας, μπορεί να έχετε παρατηρήσει κάτι τρομερό να συμβαίνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Οποιοδήποτε περιεχόμενο αμφισβητούσε την κύρια αφήγηση ή έριχνε φως στην άλλη πλευρά της σύγκρουσης εξαφανιζόταν μυστηριωδώς με την επισήμανση της «ρωσικής παραπληροφόρησης».

Ansh Pandey - tfiglobalnews.com / Παρουσίαση Freepen.gr

Οι λογαριασμοί απλώς είχαν αποκλειστεί ή περιοριστεί. Ή, η εμβέλειά τους ήταν περιορισμένη. Αλλά περιμένετε, υπάρχουν περισσότερα σε αυτή την περίεργη ιστορία!

Ξεκινήστε με τη δραματική είσοδο του Vice, του διάσημου μέσου ενημέρωσης. Θυμάστε όταν κατηγόρησαν τον Πάτρικ Λάνκαστερ, έναν εξέχοντα YouTuber, πως ήταν ηγετική μορφή υπέρ του Κρεμλίνου επειδή η φιλορωσική του κάλυψη τον έκανε σταρ; Ακόμη και δημοσιογράφοι απολύθηκαν επειδή τόλμησαν να παρουσιάσουν μια διαφορετική οπτική για την Ουκρανία.

Οι πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης βρίσκονται υπό την σφιχτή λαβή των υποστηρικτών της Ουκρανίας. Όλα έμοιαζαν σαν μια τεράστια συνωμοσία και τώρα η αλήθεια έρχεται επιτέλους στο φως.

Το σχέδιο του FBI

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, το FBI συνεργάστηκε με την Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας (SBU) και ακόμη και με ευρωπαϊκές κυβερνήσεις για να πατάξουν τους φερόμενους λογαριασμούς «ρωσικής παραπληροφόρησης». Αλλά μαντέψτε τι! Το γενικό σχέδιο του FBI πήγε τρομερά λάθος.

Δεν κατάφεραν να ελέγξουν σωστά τις λίστες λογαριασμών που παρέχονται από την SBU προτού τις διαβιβάσουν στη Meta, την Google και το Twitter. Ωχ!

Ως αποτέλεσμα, αυθεντικοί αμερικανικοί λογαριασμοί, συμπεριλαμβανομένου του επαληθευμένου λογαριασμού του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ και αυτών που ανήκουν σε Αμερικανούς δημοσιογράφους, επισημάνθηκαν και στοχοποιήθηκαν για διαγραφή. Το FBI κινήθηκε ακόμη και για τη διασφάλιση πως αυτοί οι λογαριασμοί καταργήθηκαν. Μιλάμε για μια ανατροπή πλοκής αντάξια ενός blockbuster θρίλερ!

Αλλά αυτό δεν είναι το τέλος αυτής της διεστραμμένης ιστορίας. Προετοιμαστείτε για ακόμα περισσότερες εντυπωσιακές αποκαλύψεις. Σε μία από τις λίστες που διαβίβασε το FBI στο Meta, περιέγραψαν τον επίσημο ρωσόφωνο λογαριασμό Instagram του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ ως πλατφόρμα για τη διάδοση του πολέμου, τη διαστρέβλωση των γεγονότων στην Ουκρανία και τη δικαιολόγηση των ρωσικών εγκλημάτων πολέμου.

Χαριτωμένο.

Και το δράμα δεν σταματά εκεί. Η έκθεση της Επιτροπής Δικαιοσύνης της Βουλής αποκάλυψε ένα τεράστιο αίτημα συντονισμού που υποβλήθηκε στο Facebook, το οποίο περιείχε 5.165 γνωστούς λογαριασμούς. Αυτή είναι μια πάρα πολύ πιθανή λογοκρισία!

Τα έκαναν μαντάρα!

Ακόμη και το Twitter, η Google και το YouTube δε γλίτωσαν, καθώς έλαβαν αιτήματα να καταργήσουν υποτιθέμενους φιλορωσικούς λογαριασμούς. Δυστυχώς, ακολούθησαν ακόμη και τις εντολές του FBI.

Η συνεργασία του FBI με τη μεγάλη τεχνολογία [big tech] κατέστησε ένα τσίρκο λογοκρισίας που σκοτώνει την ελευθερία του λόγου, την οποία πιστεύουν ότι προστατεύουν πλήρως.

Με τους εξαφανισμένους δημοσιογράφους, τις κατηγορίες για ρωσική προπαγάνδα και τις άτυχες προσπάθειες λογοκρισίας του FBI, είναι σαφές πως η αλήθεια και η διαφάνεια είναι τα θύματα αυτής της στριμμένης συμμαχίας.

Το λέμε εδώ και ένα χρόνο, ο πόλεμος της Ουκρανίας δεν γίνεται μόνο στο έδαφος, γίνεται και στα social media. Και η Δύση κέρδιζε εκεί σε μεγάλο βαθμό. Τώρα ξέρετε γιατί. Η δύναμη της λογοκρισίας κυριαρχεί.

Αλλά αναμφίβολα, ο ρόλος του FBI σε αυτήν την ανίερη ένωση με τη μεγάλη τεχνολογία πρέπει να αποκαλυφθεί. Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου.

Σε έναν κόσμο όπου η αλήθεια χειραγωγείται και οι αντίθετες φωνές φιμώνονται, πρέπει κανείς να αντεπιτεθεί. Η απαίσια συμμαχία μεταξύ του FBI και της μεγάλης τεχνολογίας πρέπει να αποκαλυφθεί για αυτό που πραγματικά είναι – μια απειλή για τη δημοκρατία μας και την ίδια την ουσία της δημοσιογραφίας.

Νεότερη Παλαιότερη
--------------
Ακούστε το τελευταίο ηχητικό από τη ΜΕΣΗ ΓΡΑΜΜΗ


Η Freepen.gr ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα / αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους και δε σημαίνει πως τα υιοθετεί. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω e-mail